Koronarokotteen tehostamista suositellaan ikääntyneille ja riskiryhmille

1
Koronarokotteen tehostamista suositellaan liitettäväksi influenssarokotusten yhteyteen. Kuva: SSS-arkisto

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL suosittelee syksyn aikana koronarokotteen tehostamista yli 65-vuotiaille, riskiryhmiin kuuluville yli 18-vuotiaille sekä voimakkaasti immuunipuutteisille yli 12-vuotiaille. Tehosterokotetta suositellaan kohderyhmille riippumatta aiempien rokotteiden määrästä.

THL:n tiedotteen mukaan koronarokotteen tehostamista suositellaan liitettäväksi influenssarokotusten yhteyteen eli erillistä tarvetta hakeutua rokotukselle esimerkiksi syyskuun aikana ei ole. Influenssarokotusten tarkka ajankohta ei ole vielä tiedossa.

Tehosterokote voidaan antaa, kun aiemmasta rokotteesta tai sairastetusta taudista on kulunut kolme kuukautta. Kohderyhmän lisäksi tehosterokote voidaan antaa yksilöllisen harkinnan ja riskiarvion mukaan myös muille täysi-ikäisille.

Tehoste annetaan sillä hetkellä käytössä olevalla koronarokotteella. Tällä hetkellä ei ole tiedossa, milloin Suomessa saadaan käyttöön uusia, varianttiräätälöityjä rokotteita.

THL:n aikaisemmat suositukset koronarokotteista, tehosteiden määristä ja kohderyhmistä pysyvät muuten ennallaan. Salossa koronarokotuksia annetaan Saktan koronarokotuspisteellä maanantaista torstaihin. Rokotteen voi hakea ilman ajanvarausta Saktan rokotuspisteestä. (SSS)

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Yks mamma 75
8 kuukautta sitten

Nyt on sitten takit käännetty ja koronarokotteita suositetaan kaikille yli 65-vuotiaille, jos edellisestä on kulunut kolme kuukautta. Nyt onkin useampi rokote parempi suoja ympärillä edelleen pyörivää koronavirusta vastaan, kun vielä keväällä sitä vähäteltiin. Eli marraskuussa taas piikille. Ja flunssarokote samantien.