Kovat myrskyt riepottelevat Aasiaa – Japanissa kaksi kuollut ja tuhansia ilman sähköjä

0

Japanissa tuhannet ihmiset olivat sunnuntaina ilman sähköä ja juoksevaa vettä Talas-taifuunin tuotua maan keskiosaan ennätyssateet, jotka ovat aiheuttaneet tulvia ja maanvyörymiä. Ainakin kaksi ihmistä on kuollut myrskyn jäljiltä.

Shizuokan alueella maan etelärannikolla viranomaiset kaivoivat lauantaina esiin miehen ruumiin hänen talonsa tuhouduttua maanvyörymän seurauksena. Toisen miehen uskotaan kuolleen vedenpinnan noustua äkillisesti, kun mies oli kävelemässä kotiin autonsa hajottua. Ainakin yksi ihminen on vielä kateissa myrskyn jäljiltä.

Sunnuntai-iltapäivänä paikallista aikaa lähes 3  000 kotitaloutta oli vielä ilman sähköjä ja 55  000 taloutta ilman juoksevaa vettä.

Filippiinien tiuhaan asutettua Luzon-saarta lähestyvän taifuuni Norun odotetaan olevan vuoden voimakkain. Voimistuva taifuuni on aiheuttanut rannikkokaupunkien evakuointeja, kertovat paikalliset viranomaiset.

Taifuunin odotetaan iskevän pääkaupunki Manilasta noin 80 kilometriä koilliseen iltapäivän tai illan aikana paikallista aikaa. Valtion sääviranomaisen mukaan taifuuni voimistui ennennäkemättömän nopeasti.

Myrskyt riepottelevat Filippiinejä säännöllisesti, ja tutkijoiden mukaan ne ovat voimistumassa ilmastonmuutoksen takia.