KuPS joutui pettymään karvaasti – Mestarien liigan lohkovaihe karkasi jatkoajan lopussa

0
Aino Kröger teki KuPS:n 2-1-johtomaalin. Kuva on Kuopiossa pelatusta ensimmäisestä ottelusta. (kuva: Lehtikuva/Matias Honkamaa)

Kuopion Palloseuran kova taistelu naisten Mestarien liigassa jäi ilman palkintoa lohkovaiheen muodossa. Itävaltalainen St. Pölten voitti otteluparin lopulta jatkoajan kautta yhteismaalein 3–2. Ratkaisun laukoi tyylikkäällä tavalla Mateja Zver, kun ottelua oli pelattu jo 117,5 minuuttia.

Zver teki otteluparissa kaikki St. Pöltenin kolme maalia.

Ratkaissut karsintakierros oli kovin merkittävä myös taloudellisesti. St. Pölten tienasi
400 000 euroa, ja lohkovaiheessa jokainen otteluvoitto toisi 50 000 ja tasapelikin 17 000 euroa lisää. Rahasummat ovat tämän kokoluokan joukkueille valtavia.

Vaikka miesten ja naisten Mestarien liigan vertaaminen on monesta syystä enimmäkseen turhaa, todettakoon kuitenkin lohkovaihepaikkaa hakeneen karsintojen kautta myös esimerkiksi Juventus ja Real Madrid.

KuPS teki jo sinällään kovan nousun ensimmäisellä puoliajalla. Otteluparin 0–2-tappiotilanne kääntyi hyvin nopeaan tahtiin 2–2:een.

Kuopiolaisryhmä sai pelistä totaalisen otteen puolen tunnin paikkeilla, ja se palkittiin kahdella nopealla maalilla. Ensiksi tilanne pelattiin mainiosti Anni Hartikaiselle, ja elokuussa vasta 19 vuotta täyttäneen Hartikaisen laukaus oli vielä sitäkin hienompi: 27. peliminuutilla 1–1-tasoitus.

Tässä vaiheessa pallonhallinta näytti KuPS:lle yli 60 prosentin lukemia. Myös ottelun johtomaalia ja otteluparin tasoitusmaalia edelsi vierasjoukkueen pitkä pelivälineen kontolloimisjakso. Pitkä avaus päätyi Anni-Maija Kauppilalle, joka toimitti pallon hyvällä syötöllä Aino Krögerille. Hyökkääjän puolittainen läpiajo tuotti hyvällä sijoituksella tuotti 31. minuutilla tuloksen.

Toinen puoliaika kulki sen sijaan St. Pöltenin hallinnassa. KuPS välttyi kuitenkin takaiskumaaleilta, ja jatkoaika mentiin jo hieman tasaisemmin. Tosin peräti neljällä KuPS:n puolustavalla pelaajalla oli tässä vaiheessa jo varoitus. Ratkaisumaali tapahtui vapaapotkun jälkimainingeista.

Lohkovaihe alkaa 19. lokakuuta.