Lavrov syytti länttä ”groteskista” russofobiasta ja pyrkimyksestä ”tuhota” Venäjä

5

YK:n yleiskokouksessa lauantaina puhunut Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov arvosteli kitkerästi länsimaita näiden ”groteskista” russofobiasta. Lavrovin mielestä tällaisten maiden pyrkimyksenä on ”tuhota” Venäjä.

Puheessaan Lavrov väitti Yhdysvaltojen laajentavan 1800-luvulla tunnetuksi tullutta Monroen oppia ja ”yrittävän kääntää koko maailman omaksi takapihakseen”.

–  Julistamalla itsensä voitokkaaksi kylmässä sodassa Washington asetti itsensä lähes Jumalan lähettilääksi maan päälle ilman mitään velvollisuuksia vain pyhä oikeutus toimia rankaisematta missä tahansa se haluaa, Lavrov julisti.

Lavrov myös puolusti niin sanottuja kansanäänestyksiä Venäjän miehittämillä Ukrainan alueilla.

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden ja muut läntiset johtajat ovat sanoneet, etteivät ne hyväksy näiden valekansanäänestysten tuloksia. Heidän mukaansa ne ovat osa pyrkimystä muuttaa rajoja väkisin.

5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Olli P.
2 kuukautta sitten

Kyllä russofobia on ihan Kremlin itse aiheuttamaa, jos sitä yleensä on. Aika groteskia syyttää muita.

Keijo K.
2 kuukautta sitten
Reply to  Olli P.

Eikä Lavrovkaan ymmärrä, ettei siihen tuhoamiseen länsimaita tarvita, kun pystyvät siihen ilmankin, omin avuin.

Vlad
2 kuukautta sitten
Reply to  Olli P.

Lavrovin kommentti on kuin Pertin näppäimistöltä.

Kremlin valheet ja sotaretket
2 kuukautta sitten

Kremiln näkökulma on, että totuuden puhuminen on heikkoutta. Mitä enemmän valehtelet julkisesti, sitä suurempi johtaja olet sikäläisessä näkökulmasta. Ja mitä suurempi johtaja olet, sen enemmän saat kerätä korruption tuloksia taskuihisi.

Perusvenäläisen ei ole kuulunut sekaantua politiikkaan viimeiseen 20 vuoteen. Mutta nyt he niittävät rikkaruohoja, eli löytävät itsensä kuorma-auton kyydistä ja edestä kuuluu tykkien jyly.

Z.Z.Zalolainen
2 kuukautta sitten

Se on vastavuoroisuutta, kun Putinin on tarkoitus tuhota EU. Katsotaan kumpi onnistuu paremmin.