LP Viesti lähtee ensi viikolla liigakauteen todennäköisesti torstaisella poissaolojen runtelemalla kokoonpanollaan

0
Saana Lindgren (oik.) on pelannut hyvät harjoitusottelut. Kuva on viime viikon pelistä.

LP Viestin päävalmentaja Tomi Lemminkäinen uskoo, että joukkueella on ensi viikon perjantain liiga-avauksessa käytettävissä samat pelaajat kuin oli torstaina Hämeenlinnassa pelatussa kenraaliharjoituksessa.

–  Saana Virtanen on sivussa todennäköisesti vielä joitain viikkoja. Kseniia Puhach ei ehtine pelikuntoon vielä ensi viikon otteluihin, mutta kenties sitä seuraavaksi viikoksi, Lemminkäinen sanoi.

Vajausta on myös yleispelaajissa, kun Aleksandra Petrovic lähti joukkueesta.

– Siinä alkuvaiheessa vähän katsottiin korvaajaa, mutta selkeää ehdokasta ei silloin löytynyt. Emme juuri nyt ole aktiivisesti etsimässä uusia pelaajia, päävalmentaja kertoi.

Salolaisjoukkue väänsi sikäläisen Lentopallokerhon kanssa viisieräisen, jonka Hämeenlinna voitti erin 3–2. Yksittäiset pisteet menivät yli 200 pelatun pallon mittaisessa ottelussa tasan 106–106.

– Siihen nähden olen ihan tyytyväinen, että vastassa oli yksi mestarisuosikeista, jolla oli tietääkseni kaikki parhaat pelaajat paikalla. Toki molemmat joukkueet tekivät ottelun kestäessä melko paljon vaihtoja, mutta peli oli tasaista alussa, kun kummatkin pelasivat lähtökohtaisesti parhailla nimillään, Lemminkäinen totesi lukemiin 25–22 ja 23–25 päättyneisiin kahteen ensimmäiseen erään.

Laitapelaajat Dagmar Boom ja Saana Lindgren nousivat aiemmista harjoitusotteluista tutulla tavalla tehonaisiksi. Heitä säesti keskeltä Jenni Jantunen.

– Boom ja Lindgren ovat olleet enimmäkseen hyviä pitkin syksyä. Julia (passari Junila) pyöritti peliä ihan hyvin, Lemminkäinen mainitsi.

Hämeenlinnalta nousi esiin Jenny Mosser.

– Hän tulee varmasti olemaan yksi sarjan parhaista yleispelaajista, Lemminkäinen koki.

LP Viestin pisteet/plusmiinus: Julia Junila (passari) 0/-2, Emmi Mäki-Kojola 1/0, Jenni Jantunen 13/+9, Saana Lindgren 22/+10, Arita Ternava 11/-1, Nea Haatainen 6/0, Dagmar Boom 22/+12, Iina-Reeta Kaikkonen 0/-5. Libero Netta Laaksosen vastaanottoprosentti 62.