LP Viesti pelasi tasapelin –  ”Tässä roolissa minun on ajateltava niin, että nyt junnut saavat näyttöpaikkoja”

0
Julia Junila oli LP Viestin ykköspassari torstaina JymyVolleyta vastaan. Junilan roolista saattaa tulla pysyvä, mikäli Saana Virtasen nilkkavamma osoittautuu vakavaksi. (Kuva: SSS/Kirsi-Maarit Venetpalo)

LP Viesti esiintyi torstaina viimeisen kerran kotikentällään ennen kahden viikon kuluttua alkavaa liigakautta. LP Viesti ja Nurmon JymyVolley pelasivat sopuisan 2–2 (25–20, 25–21, 17–25, 16–25) -tasapelin.

Kuten eränumeroista voi päätellä, ottelu oli kaksijakoinen.

– Meillä oli kahdessa viimeisessä erässä kentällä akatemiapainotteinen joukkue. Pelin taso putosi erityisesti hyökkäyspäässä, Tomi Lemminkäistä LP Viestin päävalmentajana tuurannut Janne Harju kertoi.

Lemminkäinen itse oli samaan aikaan Mestaruusliigan avaustilaisuudessa Helsingissä.

Tilastoista pistää silmään erityisesti LP Viestin syöttövirheiden määrä: 21.

– Erityisen huolestuttavaa oli se, että syöttövirheet olivat räikeitä. Syötöt jäivät joko puoleen väliin verkkoa tai leijuivat 5–6 metriä pitkiksi, Harju ihmetteli.

Saana Lindgren (18/+7) ja Jenni Jantunen (9+/7) olivat LP Viestin tehokkaimmat. LP Viestin ainoa ulkomaalaispelaaja oli Dagmar Boom (12/+4).

LP Viesti kärsii edelleen akuutista pelaajapulasta. Riveistä ovat poissa passari Saana Virtanen ja keskipelaaja Kseniia Puhach . Alkuviikosta joukkueen jätti serbialainen Aleksandra Petrovic. Myös Akatemia-joukkueella on omat huolensa, Venla Kylmälän kausi päättyi polvivammaan.

1-sarjassa pelaavan LP Viesti Akatemian päävalmentaja Harju ei kuitenkaan pidä tilannetta huolestuttavana.

– Tässä roolissa minun on ajateltava niin, että nyt junnut saavat näyttöpaikkoja itseään parempiaan vastaan niin peleissä kuin treeneissä.

Sunnuntaina Akatemia pelaa Salohallissa OP Lounaismaa -turnauksessa. Liigajoukkueen viimeinen harjoitusottelu on torstaina Hämeenlinnassa.

Mestaruusliiga alkaa 30. syyskuuta kotiottelulla Puijo Wolleyta vastaan.

Korjattu klo 21.35: Julia Junilan etunimi.
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments