LP Viestillä oli kahdet kasvot – Saana Lindgrenin ansiosta joukkue pääsi yrittämään voittoa kolme kertaa ottelupallosta, mutta pelin käänsi Kääntä

0
Saana Lindgren on ollut LP Viestin johtava pelaaja koko alkukauden. (Kuva: SSS/Minna Määttänen)

Melko monella markkinaillan sijaan Salohallin valinneella oli tilapäinen ikävä Iina Andrikopoulouta, Anna Czakania, Jessica Kososta ja Viktoriia Tuchashvilia. LP Viesti hävisi naisten mestaruusliigakauden avauserän Puijo Wolleylle silminnähden hermostuneen pelaamisen jälkeen peräti 11–25.

Nykypelaajia kohtaan epäreilu haikailu näiden viime kauden tähtipelaajien perään unohtui nopeasti, kun uusi LP Viesti onnistui keräämään rivinsä. Otteluvoittoon se ei silti kuitenkaan riittänyt: salolaiset eivät onnistuneet kolmesta ottelupallostaan, Puijo hoiti heti ensimmäisen omansa. Viides erä ratkesi siis vasta jatkopalloilla Kuopion Palloseuran bussilla reissussa olleelle Puijolle.

Kun jo harjoitusotteluissa Viestin pelaamisen taso heilahteli erien sisälläkin, ei ollut suuri yllätys, että liiga-avauksen aikanakin joukkueella oli ikään kuin kahdet kasvot. Tällä kertaa vuoristorata heilautti eräkohtaisesti synkät ensimmäisen ja neljännen, hyvän toisen sekä oikein hyvän kolmannen.

Tietyt pelaajat olivat LP Viestillä kovassa paikassa. Julia Junilalle uran ensimmäinen liigaottelu oli samalla myös ensimmäinen aloitusseitsikossa ainoana liigajoukkueen terveenä passarina.

– Oli kyllä jännä paikka. Peli kuitenkin parani omaltakin osalta loppua kohti. Koko ajan olen mennyt eteenpäin harjoitus harjoitukselta ja ottelu ottelulta, 20-vuotias Junila mietti.

Loikka ykkössarjasta Mestaruusliigaan on tunnetusti suuri. Niin se on passarillekin.

– Liigassa pitäisi pystyä pyörittämään nopeampaa peliä. Ja tietysti vastustajan torjujat ovat keskimäärin ulottuvampiakin: eli palloa nopeammin ja korkeammalle, Junila kuvaili.

Jos joidenkin, niin Junilan ja hakkuri Saana Lindgrenin kohdalla yhteispeli saatiin toimimaan enimmäkseen hyvin. Kapteeniksi valittu Lindgren osoitti, että hän pystyy paikkaamaan jopa viime kauden huippuhakkuria Andrikopoulouta. Erityisesti vain yksi suora virhe 50 hyökkäyksestä on huippuluokan tekemistä.

– Saanassahan on varmaan yksi syy, miksi tänään pelattiin viisi erää, totesi LP Viestin päävalmentaja Tomi Lemminkäinen.

LP Viestin keskihyökkäykset jäivät varsin vähiin. Kuvassa vasemmalla passari Julia Junila, keskellä Jenni Jantunen.

Lindgren nosti toisessa erässä Viestiä suosta lähes yksin. Yleispelaajat Dagmar Boom ja Arita Ternava näyttivät potentiaalia kolmannessa erässä, kunnes suoritustaso jälleen laski. LP Viestin yleispelaajakaksikko keräsi yhteistehot 26/+3, Puijon duo voiton osaltaan kääntäneen Emilia Käännän johdolla 31/+16. Keskipelaajavertailu näytti lukuja 11/+2 vastaan 23/+19.

– Näiden perusteella pitää olla tosi tyytyväinen yhteenkin sarjapisteeseen. Tietysti viidennen erän tappio harmittaa siksi, että pitkälti hallitsimme sitä, totesi Lemminkäinen päätöserästä, jota Puijo johti ensimmäistä ja viimeistä kertaa vasta ottelun viimeistä edeltäneen pisteen aikana.

LP Viestin akatemiatoiminnan vahvuus on siinä, etteivät kahden loukkaantuneen pelaajan ja Aleksandra Petrovicin lähdön aiheuttamat vaikutukset heijastu pelaajamäärällisesti harjoituksiin. Ne pyörivät varsin hyvin.

Pelaajiston terävän kärjen kapeuden osalta tilanne on tietysti toinen. Katsojan kannalta tämä aiheuttanee jatkossakin paljon lopputuloksiltaan kiinnostavia ja pitkiä otteluita.

Arvoituksia on luvassa myös heti sunnuntaina Nurmossa. JymyVolleyn otteluennakossa todettiin perjantaina, ettei uutta päävalmentajaa irtisanoutuneen Kari Raatikaisen tilalle ole vielä nimetty.

Puijo Wolley pelaa puolestaan potentiaaliinsa nähden jo nyt varsin korkealla tasolla.

– Ei meidänkään pelaamisemme vielä valmista ole, toppuutteli Mestaruusliigan päävalmentajadebyttinsä lopulta voitokkaasti suorittanut Puijo Wolleyn päävalmentaja Pekka Seppänen.

NAISTEN MESTARUUSLIIGA

LP Viesti–Puijo Wolley 2–3 (11–25, 25–20, 25–14, 16–25, 16–18)

LP Viestin pisteet/plusmiinus: Julia Junila (passari) 2/0, Emmi Mäki-Kojola 4/0, Jenni Jantunen 6/+2, Saana Lindgren 26/+19, Arita Ternava 14/-1, Nea Haatainen 1/0, Dagmar Boom 12/+4, Iina-Reeta Kaikkonen 2/0. Libero Netta Laaksosen vastaanottoprosentti 67.

Puijo Wolley: Ella Autere 13/+10, Emilia Kääntä 18/+13, Hilkka Hujanen 13/+3, Sarah Schmid 10/+9, Johelins Belisario 16/+5, Oksana Rusnachenko (passari) 4/+1, Minna Uusi-Illikainen 1/-1. Libero Milka Koskenkorvan vastaanottoprosentti 66.

Hyökkäysprosentti: 41–42
Vastaanottoprosentti: 46–50
Torjuntapisteet: 8–12
Ässäsyötöt/syöttövirheet: 3–7/16–18

Tuomarit: Jori Ostrovskij ja Suvi Rönnqvist
Yleisöä: 422

SSS-pistekilpailu: Lindgren 3, Laaksonen 2, Boom 1.

OHO!

Dagmar Boomille jäi parannettavaakin, mutta yleispelaajan muutama hyvä passi ja alankomaalainen jalkapallotaidonnäyte säväyttivät.

LP Viestin seuraava ottelu: su 2.10. JymyVolley–LP Viesti kello 17 Nurmohallilla.