Murikat pääsee pelaamaan EM-kisojen viidennestä sijasta

0
Leevi Väänänen löysi passeillaan tehokkaasti Petteri Tyynismaan (oik.). Kuva on Suomen edellisestä ottelusta Kreikkaa vastaan. (kuva: CEV)

Suomen alle 20-vuotiaiden miesten maajoukkue pääsee pelaamaan EM-kilpailujen viidennestä sijasta. ”Murikat” voitti alkulohkon viimeisessä ottelussa Portugalin erin 3–2 ja nousi siten lohkossa Portugalin edelle neljän parhaan joukkoon.

Suomi pelasi ottelun pitkälti seitsikolla Petteri Tyynismaa, Miika Haapaniemi, Joonatan Salpakari, Luka Marttila, Nooa Marttila, Leevi Väänänen, Veikka Lindqvist. Salon Rikalavolleyn kasvatti Jiri Leinonen piipahti kentällä ensimmäisessä ja kolmannessa erässä.

Erityisesti passari Väänäsen ja keskipelaaja Tyynismaan yhteispeli toimi. Tyynismaa tehtaili komeat tehot 19/+15. Toinen keskipelaaja Haapaniemi nappasi puolestaan kuusi torjuntapistettä.

Joukkue kasasi itsensä hyvin. Suomi tasoitti ottelun toisen erän voitollaan, mutta kolmas erä meni Portugalille suomalaisten kahdesta 24–22-johtotilanteen eräpallosta huolimatta. Neljäs erä meni Suomelle selvästi 25–14 ja viides tiukemmin 15–12.