Myös Rodoksella ja Kreetalla on vaadittu hotellimaksuja Deturin asiakkailta

0

Matkatoimisto asiakkailta on vaadittu hotellimaksujen maksamista uudestaan Turkin lisäksi myös Rodoksella ja Kreetalla. Asiasta kertoo Kilpailu- ja kuluttajavirasto (KKV) tiedotteessaan.

Asiakkaat ovat maksaneet hotelleistaan jo kertaalleen Deturille osana matkapakettejaan. KKV:n mukaan matkailijoilla ei ole velvollisuutta maksaa uudestaan jo maksettuja hotelleja.

KKV:n ryhmäpäällikön Satu Toepferin mukaan virastoon on tullut huolestuneita yhteydenottoja Turkin lisäksi myös Kreikassa olevilta suomalaisilta Deturin asiakkailta.

Detur kertoo keskeyttävänsä toimintojaan ja peruvansa kaikki loppuvuoden chartermatkat, kertoo Ruotsin yleisradioyhtiö .

Tiedotteen mukaan yritys aloittaa pääomapohjan vahvistamisen ja yritysorganisaation uudelleenjärjestelyt. Tämän vuoksi yritys kertoo keskeyttävänsä operationaalisen ja tuotannollisen toimintansa ja että loppuvuoden charterkausi on peruttu.

Deturin pohjoismaisilla asiakkailla on kerrottu viime päivinä olleen ongelmia matkatoimiston kanssa. Turkkiin matkanneille asiakkaille on tiettävästi annettu kehotuksia maksaa majoituksesta itse, vaikka he ovat jo maksaneet hotellin osana matkapakettia.

Detur kiistää tiedotteessa, että yritys olisi jättänyt maksamatta asiakkaidensa majoituksesta majoittajille.

Sanomalehti kertoi keskiviikkona, että erään Detur Finlandin kautta matkansa hankkineen asiakkaan mukaan Turkissa Alanyassa on joukko suomalaisturisteja jumissa hotellissa, koska pakettimatkojen maksuja ei olisi maksettu.

Detur on asiakkaan mukaan lähettänyt englanninkielisen faksin, jossa neuvotaan asiakkaita maksamaan hotellilasku ja lähettämään kuitti yhtiön asiakaspalveluun. Faksissa kerrotaan, että Detur on myyty isommalle yhtiölle ja kaikki rahasiirrot on nyt seisautettu.

Viestin mukaan asiakkaat saavat rahat takaisin, kun uusi omistaja saa pääsyn ostamansa yhtiön rahaliikenteeseen.

SVT:n julkaiseman Deturin tiedotteen mukaan kyseisenkaltaiset faksit olisivat väärennettyjä, eikä yritys olisi niitä lähettänyt.

Kilpailu- ja kuluttajavirasto (KKV) kertoi torstaina selvittävänsä julkisuudessa olleita Deturin ongelmia yhdessä pohjoismaisten viranomaisten kanssa. KKV on pyytänyt Deturilta selvitystä tilanteesta välittömästi.

KKV:n mukaan matkailijoiden tai pian matkalle lähtevien kannattaa odotella lisätietoja. KKV kertoo verkkosivuillaan tilanteesta heti lisää, kun tarkempia tietoja on saatavilla.

Detur ei vastannut torstaina STT:n yhteydenottopyyntöön.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments