Päällystetöitä useilla Varsinais-Suomen teillä – kunnostusta tehdään esimerkiksi Perniössä ja Marttilassa

0
Maanteiden päällystystyöt tehdään pääosin päivä- ja ilta-aikaan, joten tielläliikkujien on syytä varautua viivästyksiin. Kuvituskuva.

Päällystetöitä tehdään syyskuun alussa monissa kohteissa ympäri Varsinais-Suomea.

Maantiekunnostuksia aloitetaan välillä Taivassalo–Kaitainen (192) ja Vartsala, sekä Kustavissa maantietä 1924 Rahin tienhaaraan asti. Kaarinan Piikkiössä työkohteita ovat Toivonlinnan maantien 12197 alkupää ja Hepojoen maantie 12284. Kävelyn ja pyöräilyn väyliä päällystetään maantiellä 2105 Perniössä ja 2264 Marttilassa.

Maanteiden päällystystyöt tehdään pääosin päivä- ja ilta-aikaan, joten tielläliikkujien on syytä varautua viivästyksiin. Kaksikaistaisilla teillä maantien liikenne pysäytetään kummastakin suunnasta vuorotellen. Paikalla on liikenteenohjaus.

Työmaiden kohdalla on alennettu nopeusrajoitusta ja tielläliikkujien suositellaan noudattamaan varovaisuutta työmaan läheisyydessä. Nopeusrajoitukset palautetaan ennalleen, kun tiemerkinnät on maalattu eli noin viikko päällystystöiden jälkeen. Mahdollinen sade voi sotkea aikataulun, sillä päällystystöitä ei voida tehdä kovalla sateella. Sade voi myös viivästyttää tiemerkintöjen tekemistä.