Palloseura venytti voittoputkensa neljään – Kalle Väisäsen edellisen osuman jälkeen Aurajoessa ehti virrata pari litraa vettä

0
Kalle Väisänen iski TPS:n avausmaalin. (Kuvat: TS/Ari-Matti Ruuska)

Syyskuinen tiistai-ilta ja Lahden Pelicans ei perinteisesti ole vetovoimaltaan mikään Turkuhallin yleisömagneetti. Sitä se ei ollut tälläkään kertaa, kun vain 3 133 katsojaa vaivautui paikan päälle tiistain otteluun.

Ja kyllähän katsojat tietävät. Tiistain ottelusta ei todellakaan jäänyt paljon jälkipolville kerrottavaa. Kolmen ottelun voittoputkessa peliin lähtenyt TPS oli sen verran pirteämpi, että korjasi heikkotasoisesta ottelusta täydet kolme pistettä 2–1 -voitolla ja venytti samalla voittoputkensa neljään.

Voitto nosti Palloseuran ensimmäistä kertaa tällä kaudella sarjataulukon kärkikolmikkoon, kakkoseksi.

– Aika sekavaa oli. Olimme kiekon kanssa aivan liian huolettomia. Ja kun emme ylittäneet keskialuetta kunnolla, emme myöskään päässeet paineistamaan, TPS:n ensimmäisen maali tehnyt Kalle Väisänen sanoi.

– Tästä pitää jatkossa parantaa paljon. Pääasia kuitenkin, että saimme viikkoon hyvän startin voiton myötä. Voittoputki venyi ja otimme kolme pistettä.

Ensierä eteni yli puolenvälin ennen kuin ottelun ensimmäinen osuma näki päivänvalon.

Väisänen spurttasi kiekon kanssa vauhdilla liikkeelle omalta alueelta, kiersi kylmästi Pelicans-puolustuksen ja kikkaili kiekon pakin jaloista verkon perukoille. Osuma oli 19-vuotiaalle Väisäselle kauden ensimmäinen ja liigauran toinen.

– Pari litraa on Aurajoessa vettä virrannut sen jälkeen, kun tein edellisen maalin, viime kaudella liigauransa ensimmäisen osuman tehnyt Väisänen nauroi.

– Tuntui kyllä todella hyvältä onnistua pitkästä aikaa.

TPS:n maalilla Lassi Lehtinen torjui 19 laukauksesta 18.

Jäähyaition ovi aukesi ensimmäisen kerran toisen erän alussa, kun TPS:n Scott Kosmachuk lähti koukkaamisesta jäähylle ja TPS:n alivoimanelikko pääsi töihin. TPS-alivoima selvitti urakkansa ja ottelu jatkui 1–0 -lukemissa.

Seuraavaksi jäähyaitioon pääsi tutustumaan Lauri Korpikoski, mutta lukemat pysyivät muuttumattomina. Pelicans tuli kuitenkin tasoihin toisen erän lopulla tasakentällisin, kun kultakypärä Joni Ikonen löi kiekon maalin edestä sisään. Osuma oli Ikosen viides tällä kaudella.

Kolmannessa erässä Pelicans pisti sen verran isomman vaihteen silmään, että TPS:n maalilla Lassi Lehtinen sai venyä useaan huipputorjuntaan pitääkseen pelin tasanumeroissa. Maalin teki kuitenkin TPS, kun Korpikoski onnistui maalinedusruuhkasta. Maali jäi ottelun voitto-osumaksi.

– Korpikoskelta todella tärkeä voittomaali ja myös Lehtinen oli maalilla erittäin hyvä, TPS:n päävalmentaja Jussi Ahokas sanoi.

– Vähän tökimme kiekkoa, emmekä ymmärtäneet, että kun tyhjää tilaa tulee, sinne on luisteltava. Emme päässeet paineen alta pois ja siitä se tasoituskin tuli. Puolustuspelaaminen oli kuitenkin paljon parempaa kuin viime viikolla. Alivoima taisteli myös todella hyvin.

– Otamme pisteet mielellämme mukaan. Ihan sama, miten voitto tulee.

Aleksi Anttalainen, Jimi Suomi ja Pavol Skalicky olivat sivussa tiistain ottelusta. Kasvovammasta toipunut Roni Allén pelasi kauden ensimmäisen ottelunsa.

TPS:n viikko jatkuu kahdella vierasottelulla kellarikerroksen joukkueita vastaan. Perjantaina Palloseura pelaa sarjataulukossa tällä hetkellä toiseksi viimeisenä olevan SaiPa:n vieraana Lappeenrannassa ja lauantaina sarjajumbo HIFK:n vieraana Helsingissä.

Teksti: Jussi Leppäsyrjä