Pariisin leipuri leipoi jälleen – TPS otti viikon kolmannen voittonsa

0
Kultakypärä on yhä tukevammin Anthony Rechin päässä. (kuva: TS/Ari-Matti Ruuska)

Viikko sitten oikein mikään ei onnistunut Palloseuralta Äijänsuon hyisessä jääladossa. Isäntäjoukkue Lukko riepotteli TPS:aa pahemman kerran ottelussa, joka oli Palloseuran heikoin aikakausiin.

Lauantaina Turkuhallissa TPS oli Lukkoa vastaan liikkeellä jo täysin toisella ilmeellä. Joukkueella oli viikolta alla kaksi maukasta vierasvoittoa ja lauantai täydensi voittojen viikon. Tällä kertaa TPS:n 2–1-voitto varmistui jatkoajalla, kun Teemu Kivihalme iski voitto-osuman yläputken alle ajassa 61.04.

– Viikko sitten Lukko oli kiistatta parempi. Se ei ollut meiltä hyvä peli. Emme olleet valmiit, TPS:n varsinaisen peliajan osuman tehnyt Anthony Rech sanoo.

– Tällä kertaa olimme valmiit ja pelasimme paljon paremmin. Viikko oli muutenkin meiltä hyvä, kun voitimme kaikki kolme peliä.

Lukko tarjosi TPS:lle heti ottelun ensimmäisen kympin aikana kaksi ylivoimamahdollisuutta, mutta Palloseura ei onnistunut käyttämään niitä hyväkseen. TPS:n ylivoimapelaaminen on edelleen hyvin keskeneräisen näköistä, mutta kaikkien elementtien onnistumiseen pitäisi olla kohdallaan, joten aika tehnee tehtävänsä.

Mutta jos ei ylivoimalla, tasakentällisin sitten.

Aarne Intonen antoi Pavol Skalickylle ensierän puolivälissä huikean syötön, mutta maalin eteen ajautunut Skalicky ei saanut kiekkoa nousemaan Lukko-veskari Artem Zagidulinin patjan yli. Rech kuitenkin sai. Ranskalaishyökkääjä tuli maalille toisessa aallossa ja pussitti kylmästi kauden kuudennen osumansa.

Kultakypärää kantava Rech on ollut jo kauden kuuden ensimmäisen pelin jälkeen Palloseuralle sellainen löytö, mitä Tomi Kalliokaan tuskin uskoi hänet Turkuun hankkiessaan. 5+1 tehopistettä kuudessa ottelussa on nostanut 30-vuotiaan ”Pariisin leipuriksi” fanien jo ristimän ranskalaisen Liigan pistepörssin kärkisijoille.

– Rakastan TPS:n faneja ja he saavat kutsua minua ihan millä lempinimellä vain, vaikka en Pariisista olekaan, Rech nauroi.

– Tulin Suomeen kehittymään ja olen nauttinut joka hetkestä. En osannut odottaa ihan tuollaista maalimäärää, mutta olen todella onnellinen, että olen pystynyt auttamaan joukkuetta voittamaan.

Lempileivonnaisensa ”Pariisin leipuri” nimesi helposti suoralta kädeltä.

– Ranskalaisena rakastan tietenkin hyvää leipää, hän nauroi.

Toinen erä ei lisämaaleja tarjoillut, mutta heti kolmannen erän alussa kiekko oli jälleen Zagidulinin takana. Huimalla itseluottamuksella pelaava Valtteri Pulli nousi maalinedushässäkän takaa irtokiekkoon ja pisti sen pussin perukoille. Maali kuitenkin hylättiin videotarkastuksen jälkeen maalivahdin häirintänä.

Ja kun TPS ei onnistunut tekemään lisämaaleja, Lukko tasoitti ottelun reilut kahdeksan minuuttia ennen loppua Thomas Gregoiren kovalla ylänurkkakudilla. Hetki myöhemmin Lassi Lehtinen sai venyä TPS-maalilla todelliseen gamesaveriin Gabriel Fontainen ja Antti Saarelan päästyä 2–1-hyökkäykseen.

Lisäosumia varsinaisella peliajalla ei nähty ja ottelun ratkaisu piti hakea jatkoajalta. Sen ratkaisi nopeasti TPS:lle Kivihalme.

TPS:n ja Lukon ottelua seurasi lauantaina Turkuhallissa 5 495 katsojaa.

TPS:n kotiottelut jatkuvat ensi tiistaina Pelicansia vastaan. Perjantaina TPS pelaa Lappeenrannassa ja lauantaina Helsingissä.

Jutun kirjoittaja: Jussi Leppäsyrjä