Plaza on jo reilu kolmekymppinen

10
Kauppakeskus Plaza on ollut tiiviisti mukana salolaisten elämässä jo vuodesta 1992. Kuva: SSS-arkisto/Kirsi-Maarit Venetpalo

Kauppakeskus Plaza Salon keskustassa on hivuttautunut mukaan reilujen kolmekymppisten kerhoon. Plazassa juhlitaan kauppakeskuksen 30 toimintavuotta torstaista lauantaihin. Tänään torstaina Plaza tarjoaa juhlavieraille kakkukahvit kello 14–18. Muutakin ohjelmaa on luvassa. Lauantaina Plazassa vierailee TV:stä tuttu hahmo Kaisla Sose. Putous-sketsihahmon takaa löytyy näyttelijä Mikko Töyssy.

Torstaina 30 vuotta keskellä Saloa toiminut Plaza tarjoili juhlavieraille kakkukahveja. Kuva: SSS/Kirsi-Maarit Venetpalo

– Plaza valmistui lama-aikaan vuonna 1992 ja keskuksen menestymistä epäiltiin. Vähän samoin kävi korona-ajan synkimpinä hetkinä, mutta kulunut kesä ja ennätykselliset kuukaudet asiakasmäärissä sekä myynnissä ovat todistaneet, että Plazalla, kuten muillakin kauppakeskuksilla, on edelleen merkittävä rooli ihmisten elämässä, toteaa kauppakeskusjohtaja Riikka Tuomainen Plazan tiedotteessa.

 

10 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Tavis torilta
9 päivää sitten

Ihmetystä herätti juhlakahvien tarjoiluaika, klo 14 – 18. Eikö aamupäivällä liikkeellä olevat eläkeläiset ole teille kahvikupposen arvoisia. Mainittiin hyvistä tarjouksista ja ohjelmista, mutta näkyvät netissä ja sovelluksissa. Hiukan tuli petetty olo, koska näinä vuosina olemme paljon asioineet Plazassa!

Kehitys on vaan pakko hyväsyä
9 päivää sitten
Reply to  Tavis torilta

Itseä alkaa välillä ärsyttää tuo vanhemman väen marmatus, että asiat menevät enemmän ja enemmän nettiin ja sovellusten taakse, mutta eivät kuitenkaan suostu tekemään sen eteen mitään, että pysyisivät mukana ajan hermoilla.

En itsekään tykkää tästä kehityksestä, että pitää olla somet, sovellukset ynnä muut jutut, että saa esimerkiksi palveluja kunnolla jostain, mutta jatkuvan valittamisen sijaan yleensä otan asianomaisiin yhteyttä ja kysyn esimerkiksi syytä tähän digitalisaation. Kerron mikä hiertää ja kerron kehitysehdotuksen asiaan.

Mamma maalta
8 päivää sitten

Kehitys on hyväksyttävä ja hyväksytään, mutta ketään ei saisi unohtaa ja työntää sivuun, jos olet niin tavis, ettet digimaailmassa toimi.

Pertti
8 päivää sitten

Kehitystä on kahta lajia, on taaksepäin menoa sekä eteenpäin. Yleensä on niin, että kun jotain uuttaa suunnitellaan vasta ehkä kolmas oivallus on oikea.
Tällöinkin usein käy niin, että otetan kaksi askelta eteen ja yksi taakse.
Tässä nykypäivässä kun ainoa tarkoitus on tuottojen kasvattaminen sekä raha. Niin ihminen jää aina toiseksi.
Kun tulee aika missä arvostetaan ihmistä eikä ainoastaan rahaa ja taloutta ja sen alituista kasvua. Kehitys on silloin oikealaatuista. Tänään se kaikilta osin ei ole.

Marko
8 päivää sitten
Reply to  Tavis torilta

Suurin osa asiakkaista on töissä, eläkeläisillä on aikaa. Muutenkin ihmetyttää, miksi eläkkeellä pitää olla jonottamassa aamuisin vaikkapa pankkien edessä. Luulisi olevan vapaalla ollessa muutkin puuhaa kuin jonottelu?

Niinpä
8 päivää sitten
Reply to  Marko

Niinpä, luulisi töissäkin olevan muuta tekemistä kuin tänne kirjoittelu?

Elämää eläkeläisellekin
8 päivää sitten
Reply to  Niinpä

Työikäisenä muistan toki, että sitä maristiin, miksi nuo eläkeläiset tunkevat itsensä kauppaan ja pankkiin rahojaan nostamaan. Silloin ei ollut otto-automaatteja rahan nostoon. Miksi eivät käy asioimassa heti aamuyhdeksältä?

Jos tänä päivänä eläkeläisten pitäisi pysyä poissa kaduilta jopa aamupäivällä, olisi kaupunki hiljainen. Tuskin tulevien sukupolvienkaan eläkeläiset, suostuvat elämään pelkästään digiensä kanssa boksissaan, jos edes elävät 80-vuotiaiksi.

Keijo K.
6 päivää sitten
Reply to  Marko

Kaikkea voi kadehtia.

Veka
8 päivää sitten
Reply to  Tavis torilta

Miksei eläkeläinen voi kahvitella klo 14 jälkeen?

Tavis torilta
8 päivää sitten
Reply to  Veka

Maaseudulta on totuttu lähtemään aamusta liikkeelle. Ensin kouluihin, sitten töihin tehtaisiin kauppoihin ym. Nyt lähdetään samoin aamupäivällä, jos ei muuta niin tapaamaan tuttuja.

Kello 14 jälkeen on suuri liuta koululaisia, nuorisoa ja töistään tulevia kiireisiä ihmisiä kauppakeskuksen käytävät täynnä. Emme haluaisi olla heidän edessään jonojen tukkeina, kun asenne on tiedossa. Eikä siellä silloin edes viihdy.