Ranskalaisista klassikoista elektroakustiseen – Salo Chamberin konserttisyksy vie musiikkia Wiurilaan, Musineen ja Näkkäriin

0
– Saloon on tulossa hieno konserttisyksy, pianisti Henni Isojunno (oik.) iloitsee. Hän avaa syksyn yhdessä siskonsa, sopraano Saara Rauvalan ja tämän miehen, baritoni Jussi Vänttisen kanssa Ranskalaisen musiikin illassa Wiurilassa torstaina. Kuva: SSS-arkisto/Marko Mattila

Kamariorkesteri Salo Chamberin syksy sisältää kolme erilaista konserttia kolmessa erilaisessa keikkapaikassa: Wiurilan kartanossa, ravintola Musinessa ja kulttuuritila Näkkärissä.

– Orkesteritoiminta on yhdistyksemme kulmakivi, mutta esiinnymme myös pienemmillä kokoonpanoilla ja teemme poikkitaiteellista yhteistyötä eri yhdistysten kanssa, pianisti Henni Isojunno kertoo.

Salo Chamberin konserttisyksy alkaa ensi torstaina Wiurilan juhlasalissa, jossa soi Ranskalaisen musiikin ilta. Illan musiikista vastaavat yhdessä Henni Isojunnon kanssa sopraano Saara Rauvala ja baritoni Jussi Vänttinen. He tulkitsevat klassisia säveliä Claude Debussyltä, Henri Duparcilta, Gabriel Faurénilta, Francis Poulancilta, Maurice Ravelilta ja Erik Satielta. Isojunno kuvailee ohjelmistoa yleisöön meneväksi:

– Se on sensuellia, kaunista, romanttista ja värikästä.

Isojunno iloitsee siitä, että Saloon asettuneet ammattilaulajat ehtivät ja haluavat olla mukana kotikaupunkinsa konserttisyksyssä, vaikka oopperapuolen produktiot työllistävät molempia pitkine harjoitus- ja esityskausineen. Rauvala laulaa parhaillaan Kansallisoopperan Taikahuiluissa Papagenan roolissa ja Vänttinen valmistautuu talvikaudeksi kolmeen eri oopperaproduktioon.

Pariisin kahviloiden klassikoita tarjoava kahvikonsertti järjestetään yhteistyössä Salon kaupungin kulttuuripalvelujen ja ravintola Club Engelin kanssa. 35 euron liput sisältävät tarjoilun.

– Salossa on järjestetty jonkin verran show & dinner -konsertteja, joissa musiikki yhdistyy illalliseen. Meillä ei ole niin isoa pläjäystä, vaan tarjolle tulee ranskalaisen kahvilakulttuurin inspiroimaa syötävää ja juotavaa, Henni Isojunno sanoo.

35 euron liput sisältävät tarjoilun.

Erilaiset konserttipaikat antavat Salo Chamberille mahdollisuuden tavoittaa uusia yleisöjä. Ravintola Musine on vuorossa torstaina 27. lokakuuta, jolloin järjestetään Elektroakustisen musiikin ilta. Lavalle nousee elektroakustinen Kaje, jossa soittaa vuonna 2019 rekisteröidyn Salo Chamber ry:n ensimmäinen puheenjohtaja, kontrabasisti Lassi Kari.

Kari soittaa Kajeessa barokkisoitin violonea ja Juuso Kontiola vastaa live-elektroniikasta ja syntetisaattorista. Salon keikalla on mukana myös rumpali Mikko Hassinen. Salo Chamber järjestää yleisölle maksuttoman konsertin yhdessä Salon kaupungin kulttuuripalvelujen ja SaloJazz ry:n kanssa.

Perjantaina 18. marraskuuta on vuorossa Salon kulttuuritila Näkkäri ja teemana Kamarimusiikkia kolmelta vuosisadalta. Konsertissa kuullaan muun muassa Henni Isojunnon pianon ja Marko Heikuran marimban duoa.

– Soitamme Darius Milhaudin Saudades do Brasil – sarjaa, Isojunno huomauttaa.

– Lisäksi ohjelmassa on Antonin Dvořákin jousikvintetto numero 2 G-duurissa, viidelle soittajalle Juuso Kontiolalta tilatun sävellyksen kantaesitys ja pienempiä ohjelmanumeroita.

Salon kaupungin kulttuuripalvelut ja Salo Chamber järjestävät konsertin yhteisvoimin.

Salo Chamber tekee tiivistä yhteistyötä myös Salon seurakunnan kanssa. Valmisteilla on Johann Sebastian Bachin jouluoratorio, jossa kamariorkesteri soittaa. Ensimmäiset kolme kantaattia esitetään sunnuntaina 27. marraskuuta ja toiset kolme sunnuntaina 8. tammikuuta.

Salo Chamberin puheenjohtajana toimii Annika Viitanen Friberg.

Ranskalainen ilta Wiurilan juhlasalissa 29.9. klo 18. Elektroakustisen musiikin ilta Musinessa 27.10. klo 19. Kamarimusiikkia kolmelta vuosisadalta Näkkärissä 18.11. klo 19.