Poliisi käytti pippurisuihketta, mutta rekkavaras karkasi Piihovin pihasta – palava rekka pysäytettiin piikkimatoilla lähellä Turkua

0
Kuva: SSS-arkisto

Kuljettaja ajoi luvatta käyttöön otettua rekkaa ykköstietä sunnuntaina kello 20 jälkeen. Rekka liikkui Turun suuntaan menevillä kaistoilla. Poliisi antoi täysperävaunulliselle rekalle pysähtymiskäskyn, jota kuljettaja ei noudattanut.
Tilanne kärjistyi Salon Piihovin pihalla noin iltakahdeksan aikaan sunnuntaina, kun kaksi poliisia yritti parin minuutin ajan repiä ajamaan lähtöä yrittänyttä rekkavarasta kuljettamosta.

Kuljettajan epäillään ottaneen luvatta käyttöön työnantajansa täysperävaunurekan Naantalista sunnuntaina aamupäivällä. Hän oli käynyt sen kanssa pääkaupunkiseudulla ja oli ollut palaamassa takaisin moottoritietä Turun suuntaan. Hätäkeskus sai rekan poikkeuksellisesta ajotavasta ilmoituksia ja poliisipartio lähti tavoittamaan autoa. Poliisipartio sai havainnon yhdistelmästä ennen Muurlan liittymää. Kuorma-autolle annettiin pysäytysmerkki punaista valoa näyttämällä, mutta kuljettaja ei reagoinut asiaan mitenkään. Kuljettaja kävi kääntymässä Salon Piihovin pihassa, jossa poliisi yritti saada avoimen ikkunan kautta kuljettajaa hallintaansa. Kuljettaja sai kuitenkin riuhtaistua poliisit pois otteestaan. Poliisi sai suihkutettua auton sisään pippurikaasua, mutta kuljettaja jatkoi ajoaan Turun suuntaan.

Paimion liittymässä poliisi heitti auton alle kaksi piikkimattoa ja auton vasen eturengas räjähti. Hieman myöhemmin auton molemmat eturenkaat olivat tyhjentyneet, mutta kuljettaja jatkoi ajoaan pelkillä vanteilla. Tässä vaiheessa auto alkoi kipinöimään ja syttyi palamaan. Lopulta poliisi sai heitettyä auton alle kolmannen piikkimaton, jonka jälkeen auto pysähtyi. Poliisi suoritti palon alkusammutuksen ja pelastuslaitos suoritti sammutuksen loppuun. Rekan vetoauto vaurioitui pahoin, mutta perävaunu säilyi lähes vahingoittumattomana.
Muutama rekan perässä ajanut ajoneuvo vaurioitui rekan renkaan palasista.

Noin 65-vuotias kuljettaja on pidätettynä. Kuljettajan epäillään ajaneen autoa huumausaineen vaikutuksen alaisena. Häntä epäillään tässä vaiheessa muun muassa törkeästä rattijuopumuksesta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, luvattomasta käytöstä ja virkamiehen vastustamisesta.

SSS kertoo aiheesta lisää tiistaina.