RTRC-rallin reitti kulkee Salossa ja Somerolla – mukana myös moninkertainen Suomen mestari

0
RTRC-rallin kovin nimi on Juha Salo. Kuva tältä kesältä Mikkelin SM-rallista. (Kuva: Merita Mäkinen)

Lauantaina järjestettävän kansallisen RTRC-rallin reitti piipahtaa Salon ja Someron sorateillä.

Rallin järjestää Espoo Motorsport Club. Nimihirviön RTRC:n takaa taas löytyy Riku Tahko Rally Consulting. Riku Tahko on pitkän linjan rallikuski ja tuttu muun muassa Ylen rallilähetyksistä.

Ralliin on ilmoittautunut yhteensä 70 autokuntaa, nimekkäimpänä numerolla 1 starttaava moninkertainen Suomen mestari ja Salossa toukokuussa ajetun Rengas Turku -rallin voittaja Juha Salo (Skoda Fabia R5). Salon tavoin useat RTRC-ralliin osallistujat hakevat tuntumaa Kouvolassa ajettavaan SM-kauden päätöskilpailuun.

Rallissa on lukuisia kuskeja Salosta ja Somerolta. Salo UA:ta edustavat Niko Sorvari (Peugeot 206), nuori Viljami Salminen (Ford Fiesta), Pasi Niini (Opel Astra), Markus Aho (Wartburg 353), Juho Syvähuoko (BMW 116).

Neljä erikoiskoetta ja 35 erikoiskoekilometriä sisältävän rallin lähtö on kello 14.01 Saukkolan ST1-asemalta.

4,43 kilometrin mittainen avauserikoiskoe kulkee Hyrkköläntietä, lähtö on Someron puolella ja maali Lohjan puolella, joten erikoiskokeen aikana kuskit ylittävät Varsinais-Suomen ja Uudenmaan maakuntarajan.

Toinen erikoiskoe (11,13 km) ajetaan Somerniemellä, lähtö Oinasjärven rannan läheltä ja maali lähellä maineikasta Baddingin kioskia. Huoltotauko on kello 15 jälkeen Someron K-Supermarketin parkkipaikalla.

Salo UA:n järjestämä kolmoserikoiskoe (9,40 km) ajetaan Kiikalassa, maali on Hirvelässä. Neljännen ja viimeisen erikoiskokeen (10,33 km) startti on Someron Terttilässä ja maali Kaskistossa.

Koko rallin maali on Nummen yhtenäiskoululla, jonne ensimmäisiä autoja odotetaan kello 17.

 

  • Lue lisää aiheesta
  • Ralli