Salo houkuttelee turisteja pyöreällä vihanneksella – Kurpitsaviikot lokakuussa

0
Rannikon Puutarhan mansikkapellolle kootaan jälleen ensi kuussa Kurpitsapuisto. Kuva: TS-arkisto/Sari Sarelius

Salossa vietetään lokakuussa Kurpitsaviikkoja. Halikkolainen viljelijä Esa Rannikko ideoi viisi vuotta sitten satokauden päätteeksi Kurpitsalyhtypuiston. Mansikkapellolle kootusta kausinähtävyydestä sukeutui saman tien markkinointitempaus, jonka suosio yllätti.

Tapahtuma on kerännyt tuhansia ihmisiä ihastelemaan Halikossa sijaitsevan Rannikon Puutarhan pellolle sytytettyjä kurpitsalyhtyjä. Tempaus on vauhdittanut kurpitsojen myyntiä sekä pellolla että lähialueen päivittäistavarakaupoissa.

Viime vuonna tapahtuma paisui jo Kurpitsaviikoiksi, kun lähialueen ravintolat laativat kurpitsaruokalistoja ja kahvilat tarjoilivat kurpitsaleivoksia. Koko Salon alueelle laajeneva tapahtuma järjestetään tänä syksynä 10.–23. lokakuuta.

Yrittäjä Esa Rannikko toivoo Kurpitsapuiston kävijämäärän nousevan entisestään.

– Pian voimme kutsua Saloa Suomen kurpitsapääkaupungiksi, hän iloitsee tiedotteessa.

Kurpitsalyhtyjen kaivertajat käyttävät mielikuvitustaan.

Kurpitsapuistoon sytytetään tänäkin vuonna sadoittain kurpitsalyhtyjä. Tapahtuman järjestää Rannikon Puutarha, mutta yhteistyöstä ja viestinnästä vastaava Halikon Yrittäjät houkuttelee mukaan paikallisia yrityksiä ja muita sidosryhmiä. Myös Salon kaupunki on mukana, ja toivoo lokakuun tuovan sankoin joukoin kurpitsaturisteja.

– Tapahtuma tuo iloa, valoa ja pientä hullutusta syksyyn, Halikon Yrittäjien puheenjohtaja Päivi Isopuro toteaa.

Ympäri vuorokauden avoinna oleva Kurpitsapuisto sijaitsee Halikossa vanhan museosillan kupeessa osoitteessa Vanha Turuntie 19. Kurpitsakioski on avoinna päivittäin aamukymmenestä iltakymmeneen.

Tapahtuman kotisivut löytyvät osoitteesta kurpitsaviikot.fi. Sinne kootaan tapahtumatietoja koko Salon alueelta sekä ajo-ohjeet ja tietoa pysäköinnistä. Kurpitsapellolla on liikenteenohjausta arkisin kello 17–22 ja viikonloppuisin kello 17–23. (SSS)

Kurpitsaviikot Salossa 10.–23.10.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments