Salon vanhan jäähallin kunnosta tehdään vielä yksi selvitys – ”Saadaan kättä pidempää, onko siitä mihinkään”

6
Salon jäähalliratkaisu venyy todennäköisesti ensi vuoteen. Vanhasta hallista tehdään syksyn aikana vielä toiminnallinen selvitys. Kuva: SSS/Kirsi-Maarit Venetpalo

Salon vanhasta jäähallista tehdään vielä yksi selvitys kuluvan syksyn aikana.

Salon vapaa-aikajohtaja Antti Mattila sanoo, että ulkopuoliselta konsultilta tilataan yhdessä tilapalveluiden kanssa selvitys vanhan hallin toimivuudesta.

Selvityksen toivotaan antavan lisää tietoa siitä, onko jäähallia järkevää kunnostaa, millä lailla ja mihin käyttöön. Samalla remontista saataisiin päivitetty kustannusarvio.

– On selvää, että jos laitetaan muutama miljoona euroa rahaa kiinni vanhan hallin korjaukseen, otetaan iso riski. Tavoitteena on nyt saada kättä pidempää, onko siitä mihinkään. Saadaan yksi kysymysmerkki pois kokonaisuudesta ja jotain muutakin kuin juupas-eipäs -keskustelua, Mattila perustelee.

Jos selvityksen tulos on, ettei jäähallista ole enää nykyiseen käyttöönsä, sen rungon ympärille olisi ehkä mahdollista rakentaa salibandyhalli tai muu vastaava peliareena. Paljonko hallin muutostyöt maksaisivat ja mihin käyttöön se voisi sopia, selviää toivottavasti konsultin työstä.

Salossa on mietitty uuden jäähallin rakentamista jo pitkään. Päätöksenteko on viipynyt, ja samaan aikaan uuden hallin kustannusarvio on noussut.

Viime syksynä uuden hallin hinnaksi arvioitiin talousarvion valmistelun yhteydessä 8,35 miljoonaa euroa. Kustannusarvio ei ole sen jälkeen ainakaan laskenut.

Vuosi sitten ajatuksena oli, että jäähalliin varataan vuodeksi 2022 suunnitteluraha ja että rakentaminen tapahtuisi vuosina 2023–2024.

Tällä hetkellä näyttää siltä, että ensi vuonna ollaan vielä tiukasti suunnitteluvaiheessa. Jäähallin rakennusvuosi on jossain tulevaisuudessa, jos kaupunki päätyy uuden hallin rakentamiseen.

– Jos nyt tehtävän selvityksen tulos on, ettei vanhasta hallista ole enää jäähalliksi, pitää ruveta miettimään uutta. Minkälainen halli olisi ja mitä se maksaa, on ensi vuoden suunnittelun asia. Mikä on rakentamisaikataulu, jolla hanketta lähdetään ajamaan kaupungin investointisuunnitelmaan, on vielä auki. Hallille on haettava esimerkiksi opetusministeriön avustusta, ja silloin kilpaillaan samalla viivalla muiden suurten hankkeiden kanssa, Antti Mattila muistuttaa.

6 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Pentti
18 päivää sitten

Hyvä se on.

Salolainen
18 päivää sitten

Eikö paikka ole ihan hyvä jäähallille urheilupuistossa? Menisikö samoilla jäähyillä joku avantouintiallas?

Mika Nummenpalo
18 päivää sitten

Koko ajan meille valtuutetuille esiteltiin vain uutta ja uutta, joka on katsomokapasiteetiltaan pienempi kuin nykyinen vanha halli, jonka katto on vuotanut siitä saakka kun se on katettu. Taisi olla syksyllä iltakoulussa, kun vedettiin uudet kuvat pöytään, ja kun kysyin, että onko vanhan hallin korjauksesta tehty edes laskelmia, niin tuli hiljaista. Ei ollut. Tahkonkadun puolella on tilaa tehdä kuivaus- ja varastotiloja, samoin vanhat pukutilat ovat erilliset, jotka voidaan purkaa pois ja tilata Teijo Taloilta uudet ja isommat, joissa on enemmän tilaa. Jos nykyiset kaaret ovat niin mädäntyneitä kuin annettiin ymmärtää, niin hallihan pitäisi pistää käyttökieltoon jo nyt. Mutta näin ei ilmeisesti… Lue lisää »

Marko
18 päivää sitten

Hyvä, kun puhut asiaa. Voisi kertoa samalla, kuka tätä typerää hallihanketta ajaa. Harrastelijat eivät kyllä tarvitse kahta hallia. Kaikki kehityskykyiset pelaajat on 60-luvulta asti siirtyneet Turkuun.

Kuntalainen K.
18 päivää sitten

Suomi ja Salo taitaa olla tupla- tai jopa triplaselvitysten maa. Sittenhän siihen mahtuu vielä sekin ehdotus, joka tuli eräältä valtuutetulta jo silloin muinoin, kun Salossa ensimmäisen kerran alettiin jäähallista puhumaan, eli kyllä Saloon tarvitaan sitten myös pilkkihalli.

Rahalle järkevämpiä kohteita
17 päivää sitten

Tämä vanha halli riittää Salon tarpeisiin, kun rahaa tarvitaan teiden ja katujen kunnostukseen, josta hyötyvät kaikki veronmaksajat eikä vain suppea piiri.