Sähköt katkesivat perjantaiaamuna yli 4000:lta asiakkaalta Salossa

13

Sähköt katkesivat yli 4000 asiakkaalta perjantaina ennen aamuyhdeksää Salossa. Sähkö oli poissa Salon keskustan itä- ja eteläpuolelta, Muurlassa sekä Kiskontien varressa Tuohittua myöten.

Muurlassa vika saatiin korjattua nopeasti, mutta Salon keskustan tuntumassa ja Kaukolan-Tuohitun alueella katko kesti useita tunteja.

Verkkoyhtiö Carunan mukaan sähkökatkon syy oli kahdessa erillisessä sähköverkon laiteviassa. Vika saatiin korjattua päivän aikana.

Carunan vikakartan mukaan Salossa ei ollut vikoja ennen kello 15:ttä. Siitä huolimatta ainakin keskustan alueen asukkaille on tullut vikailmoituksia.

Artikkelia on päivitetty kello 14.50.

13 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Ihmettelen vaan
23 päivää sitten

Jos Caruna ei tiedä katkon syytä, miten he voivat tietää kuinka kauan se kestää.

Kuntalainen K
23 päivää sitten

Paino on sanoilla arvioidaan ja noin.

Maksaja
23 päivää sitten

On hienoa maksaa ylihintaa verkkoyhtiölle.

Pelle Positiivi
23 päivää sitten
Reply to  Maksaja

On, onneksi ei olla Venäjän vallan alla. Virheitä ja vikoja sattuu, turha kai niistä on aina kitistä.

Auttoiko maakaapelointi kaupungin keskellä?
23 päivää sitten

Eihän Caruna sitä aikaa tiennytkään. Kello on nyt 13 kohta, ja arvioaikaan lisätään saman tien vain muutama tunti, sillä siitä selviää.

Mutta sen sijaan tiedottamisen arvoista olisi, että häiriökartan ilmoittamat viat ovat kutistuneet kutistumistaan, mutta edelleen ensimmäisenäkin ilmoitettujen vikojen piiristä poistuneella alueella on sähköt pois.

Eli nähtävästi vain häiriökarttaa siivotaan ja ilmoitettujen vian piirissä olevien asiakkaiden määrää pienennetään. Mutta todellisuudessa mitään ei tapahdu, kaikilta edelleen sähköt pois.

Auttoiko maakaapelointi kaupungin keskellä?
23 päivää sitten

Tarkennuksena aiempaan kommenttiini, jotta tästä kenties jollekulle jatkossa hyötyä olisi. Kahden eri henkilön yhteydenoton Carunaan jälkeen vikakartta korjattiin. Eli siis ihmettelimme, onko joku muu paikallinen vika, mikä vaatisi meiltä huomiota mahdollisimman pian, koska Carunan vikakartassa vika-alueet ja vikojen piirissä olevien asiakkaiden määrä jatkuvasti väheni, mutta sähköt eivät mainituille ”viattomille” alueille palautuneet. Noin klo 13.10 havaittiin, että vikakartta on jokseenkin entisellään tilanteessa missä se oli jo aamulla kymmenen jälkeen, ja vian piirissä olevien asiakkaiden määräkin oli palautunut samaksi 50 asiakkaan tarkkuudella. Sähköjen palautuminen ei siis vielä ollut edennyt mitenkään, ainoastaan vikakarttaa oli siivottu. Vajaa puoli tuntia tuon jälkeen arvioitu korjaus aikakin… Lue lisää »

It Senior
23 päivää sitten

Oli jo neljäs kohdaltamme ongelmallinen työtä haittaava sähkökatkos, vaikka olemme kaapeloidun verkon varrella. Toivoisin rehellistä informaatiota Carunalta katkojen aiheuttajista. Nyt ainakin viimeisellä ongelma-alueella on käynnissä maaperän tutkimuksia?

Ulkomaalainen firma
23 päivää sitten

Sekundaa ylihintaan.

Mummo
23 päivää sitten

Kyllä oikein hirvittää jo ajatuskin, että jos tämä yli neljän ja puolen tunnin sähkökatko, olisi sattunut talvella ja viikonloppuna tai yleensä pimeään aikaan. Niin sehän olisi kestänyt tässä 800 metrin päässä torilta, ainakin 12 tuntia vähintään.
Nyt oli virka-aika, lämmin, valoisa, ei tuullut, eikä satanut, ei mitään työtä vaikeuttavia tekijöitä, ja työn tekijät, eivät tiedä edes vikaa?
Kuinka on mahdollista, että näin osaamattomia työtekijöitä on Carunalla? Sukulaissuhteilla on varmaan töihin otettu, ei ainakaan ammattitaidolla. Huolestuttavaa toimintaa.

MammaMaalta
23 päivää sitten

Olimme aamupäivällä keskustassa. Tätä uutista ja vikakarttaa katsottuani noin kello 16.30, niin vilkkuvat meilläkin kelloradion ja lieden valot näyttäen olleensa päällä kello 6.48 eli kello 11 aikoihin sähkö palannut Muurlassa, Muurlan tiellä. Elokuussa sähköt olivat kahdesti poissa noin 2-3 tuntia ja nyt taas. Ja maakaapeloinnista on parisen vuotta. Joku mättää tässä nyt.

Make
23 päivää sitten
Reply to  MammaMaalta

Eivät ne pelkät maakaapelit mitään pelasta tai pelkästään sähköä siirrä vaan matkan varrella on muuntajia ynnä muita eri laitteistoja, joista mikä vaan voi mennä rikki.

Mamma maalta
22 päivää sitten
Reply to  Make

Sanotaan sitten tarkemmin, eli maakaapeleiden kytkennät. Eikö sitten pitäisi käydä kaikki nuo kaapit sekä muuntajat läpi, jos vaikka kytkentävirhe löytyisi.

Ilmajohdoissa sähkö kulki, joskus vähän räpsähtäen. Myrskytuulet, joita harvoin on onneksi ollut, katkoivat oksia ja puita linjoille.

Hallituksen päätös oli maakaapeloinnit, ettei tulisi myrskyn aiheuttamia sähkökatkoja. Siksi ihmettelemme näitä 3-4 tunnin katkoja. Jossain mättää.

Muurlalainen
20 päivää sitten

Perniöntien ja Kiskontien liikennevalot ovat edelleen pimeänä. Risteyksen lähellä maaperäntukimuslaitteita ja tien penkalla myyräntyön merkkejä. Onko yhteyttä katkoihin?

Lukion nurkka oli viimeinen alue, johon vikakartan mukaan sähköt palautuivat.