SalPan valmennuskaksikko jatkaa – ”Hätäisempi porukka olisi painanut paniikkinappulaa”

0
SalPan valmennuskaksikko Tero Suonperä (vas.) ja Teemu Kesänen kehuvat koko valmennus- ja taustatiimiä parhaaksi koskaan. (SSS-arkisto/Marko Mattila)

Jalkapallon Kakkosen B-lohkoa johtava SalPa on tehnyt kauden 2023 kattavat jatkosopimukset valmennuskaksikon Tero Suonperän ja Teemu Kesäsen kanssa.

SalPan taustayhtiön toimitusjohtaja Tero Karinti alleviivaa, ettei ensi kauden sarjatasolla ollut ratkaisevaa merkitystä jatkosopimuksiin.

– Meillä oli kauteen lähdettäessä valmennuksen onnistumiselle tietyt mittarit käytössä. Näillä ei ollut sinänsä mitään korrelaatiota nousun tavoitteluun, vaan halusimme nähdä tietyn kehityskaaren ja arvomaailman juurtumisen. Nämä yhdessä asetetut mittarit täyttyivät aikajanan puitteissa ja olemme pelillisissä tavoitteissa jopa edellä tavoiteaikaamme, Karinti perusteli seuran nettisivuilla.

Jatkosopimukset eivät olleet yllätys, sillä Karinti ja Suonperä ovat rakentaneet koko kesän myös tulevan kauden joukkuetta.

– Iso kiitos seurajohdolle siitä, että he tukivat valmennustiimiä alkukaudella, kun oli hankalaa. Hätäisempi ja ammattitaidottomampi porukka olisi saattanut siinä vaiheessa painaa paniikkinappulaa, Suonperä muistutti.

– Lopullinen niitti jatkolle oli, kun vaimo näytti sanotaanko nyt, että vaaleanvihreää valoa. Yhteistyö junioripuolen kanssa on ollut myös hyvää, ja yhteinen seurakulttuuri on rakentumassa koko ajan paremmaksi.

Täksi kaudeksi Wilppaasta SalPan valmentajaksi siirtynyt Kesänen on hänkin tyytyväinen yhteistyön sujumiseen.

– Täydennämme Teron kanssa sopivasti toisiamme. Pelaajien kanssa kemia toimii erinomaisesti, kehitän pelaajien taktista osaamista ja sama pätee myös toisinpäin. Meillä on älykkäitä pelaajia, Kesänen kehui.

SalPa johtaa Kakkosen B-lohkoa kolmen pisteen erolla ennen Ilves-Kissoja, kun runkosarjaa on jäljellä kolme kierrosta. Runkosarjan jälkeen pelataan nousukarsintasarja, jonka voittaja nousee ensi kaudeksi Ykköseen.

SalPan seuraava ottelu on sunnuntaina Urheilupuistossa Espoon Palloseuraa vastaan.