September Open avaa syksyn Taalintehtaalla

0
September Openissa on jälleen luvassa keskiaikaista menoa. Arkistokuva/Tero Koski

Taalintehtaalla järjestetään yleisölle maksuton September Open -tapahtuma perjantaina ja lauantaina 9.–10. syyskuuta.

Lauantain elämyksellinen markkinapäivä alkaa aamukymmeneltä. Keskiaikaisten markkinoiden myyntikojut tarjoavat esimerkiksi teemaan sopivia leluja, vaatteita ja koruja. Sadonkorjuumarkkinoiden pöydät notkuvat vihanneksista, hilloista, mehuista, marmeladeista ja valkosipuleista. September Expo esittelee paikallisten yritysten ja yhdistysten toimintaa.

Västanfjärdiläinen ratsutila Rohan Tallit tuo turnajaisalueelle uuden hevosshow’nsa Vallan juonet. Se on tarina ajalta, jolloin Hansakauppiaiden liitto pirstoutui, luterilaisuus haastoi katolilaisuuden ja avioliittoja solmittiin omaisuuksien yhdistämiseksi. Markkinapaikalla elämöidään myös esimerkiksi historianelävöittäjien ”äkseeräyksen” ja sirkusnarrien temppujen parissa.

Historiallinen purjejahti Eugenia seilaa lauantaina kahdesti. Lähdöt ovat kello 10 ja 14 Taalintehtaan satamasta.

Markkinahumun keskellä sijaitsevalla taverna-alueella soitto soi ja virvokkeet virtaavat molempina päivinä. Kai Merilän luotsaama Hired Gun esiintyy tavernassa perjantaina, ja lauantaina musisointi jatkuu vielä pitkään markkinatoiminnan loputtua.

Kemiönsaaressa on järjestetty September Open syksystä 2013 lähtien. Tapahtuman organisoivat nyt toista vuotta peräkkäin yhteistyössä Taalintehtaan kyläyhdistys ry, Hämeen keskiaikatapahtumat Oy sekä Rohan Tallit.

Faravidin Sudet -viikinkilauma mätkittiin joukkovoimalla maan rakoon September Openissa 2017. Kuva: SSS-arkisto/Marko Mattila

September Open Taalintehtaalla 9.–10. syyskuuta. Etkot taverna-alueella 9.9. kello 17–24. Markkinapäivä 10.9. kello 10–18. Taverna-alueen ohjelma jatkuu aamuyhteen.