Somero toivoo yhteisöiltä tukea ikäihmisten asumiseen – ympäristöministeriö tukee hanketta

0
Sireenipuisto on jatkoa Pihlajakylähankkeelle, joka alkoi Somerolla Sairaalatien vanhustentaloissa viime vuoden heinäkuussa. Pihlajakylän hanketta vetää Tommi Palomäki (vas.). Kuva: SSS-arkisto/Minna Filppu

Somerolla on aloitettu ympäristöministeriön tuella uusi hanke, jolla tuetaan ikääntyvien ihmisten toimintakykyä ja itsenäistä asumista, lisätään ikääntyvien osallistumismahdollisuuksia ja luodaan kohtaamispaikkoja.

Yhteisöt ja yhteisöllisyys osana ikääntyvien kotona asumisen tukemista -hanke kartoittaa Somerolla toimivia yhdistyksiä ja yhteisöjä, jotka ovat tai haluaisivat olla mukana tukemassa. Se tulee myös kouluttamaan asumis- ja yhteisöllisyyskoordinaattoreita.

Hankkeen toimisto sijaitsee Someron Vanhaintuen omistamilla Turuntien rivitaloilla. Sieltä toimintaa levitetään eri puolille Someroa.

Turuntien palvelutalojen alue on hankkeen myötä nimetty Syreenipuistoksi ja yhteistila Syreensaliksi. Siellä pidetään hankkeen infotilaisuus keskiviikkona 5. lokakuuta kello 18. Paikalle toivotaan yhdistysten ja yhteisöjen edustajia kertomaan näkökulmistaan ja keskustelemaan mahdollisista tavoista tukea ikääntyvien somerolaisten asumista ja toimintakykyä.

Syreenipuiston hanketyöntekijänä Someron perusturvassa toimii Tiina Tommila. Ympäristöministeriö maksaa 55 500 euron hankkeesta 33 300 euroa.

Infotilaisuus yhdistyksille ja yhteisöille 5.10. klo 18–20 Syreenisalissa (Turuntie B 14, Somero).