Someron Tervaskannon hinta nousee 11 miljoonaan euroon – urakoitsijavalinnat tehtiin kolminkertaisesti ehdollisina

1
Uusi vanhusten palvelukoti korvaa vanhan Tervaskannon.

Someron uuden vanhusten palvelukodin Tervaskannon kustannusarvio nousee kokonaisuudessaan yli 11 miljoonan euron.

Kaupunki suunnittelee 62-paikkaista ja neljä osastoa sisältävää palvelukotia Turuntien varteen.

Tekninen lautakunta on valinnut hankkeen rakennusurakoitsijaksi YIT Suomi Oy:n , jonka veroton tarjous urakasta oli runsaat 8,2 miljoonaa euroa.

Sähköurakoitsijaksi valittiin Laiho Group Oy, putkiurakoitsijaksi LVI-Palvelu Alanko & Salminen Oy, ilmanvaihtourakoitsijaksi Ilmastointi Mikenti Oy, rakennusautomaatiourakoitsijaksi Assemblin Oy ja sprinkleriurakoitsijaksi PK Sprinkleriasennus Oy.

Urakkatarjousten yhteissumma nousee päälle kymmenen miljoonan euron. Suunnittelu-, rakennuttamis- ja valvontakuluineen kustannusarvio on 11,2 miljoonaa euroa.

Tekninen lautakunta joutui tekemään urakoitsijavalintansa kolminkertaisesti ehdollisena.

Sote-uudistuksen takia hanke on mukana Varsinais-Suomen hyvinvointialueen lähivuosien investointisuunnitelmassa, joka on hyväksyttävä sosiaali- ja terveysministeriössä. Jos ministeriöltä tulee vihreää valoa, hyvinvointialueen valtuusto hyväksyy investointisuunnitelmansa joulukuussa.

Tervaskannon rakennushankkeelle on haettu avustusta Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA:lta. Sen avustuspäätöstä odotellaan lokakuun puolivälissä.

Kolmas ehdollisuus liittyy kaupungin omaan päätökseen. Tervaskannon palvelukodin aiempi kustannusarvio oli 9,45 miljoonaa euroa. Kaupunginvaltuuston on myönnettävä hankkeelle lisämääräraha.

– Sitä ei voida esittää vielä valtuustolle, koska meillä ei ole ARA:n päätöstä. ARA:n avustus voi olla enintään 40 prosenttia, mutta se voi olla myös pienempi, tai ARA voi päättää, ettei se osallistu ollenkaan. Lisämäärärahan suuruus riippuu tästä, Someron vt. tekninen johtaja Markus Älli kertoo.

Ällin mukaan Tervaskantoon liittyvä kokonaisuus on nyt joka tapauksessa valmis käynnistettäväksi.

Kaupunginvaltuuston, ministeriön ja hyvinvointialueen päätösten ratkettua urakoitsijat tarvitsevat vähän valmistautumisaikaa. Varsinainen rakentaminen käynnistyy todennäköisesti alkuvuonna.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Tosi on
2 kuukautta sitten

Ja ulkomaille virtaavat voitot.