Suomi–Ruotsi-maaottelulla yli puoli miljoonaa TV-katsojaa, Susijengillä noin kolmasosa siitä

0
Suomi-Ruotsi-maaottelussa uutisoitiin olleen Helsingin Olympiastadionilla yhteensä hieman yli 40 000 katsojaa. Susijengiä oli puolestaan kannustamassa Prahassa useita tuhansia suomalaisia. (kuva: Lehtikuva/Mikko Stig)

Urheilun seuraaminen television vapailta kanavilta kiinnosti suomalaisia menneenä viikonloppuna hyvin perinteisellä tavalla. Yleisurheilu hallitsi Finnpanelin tekemiä katsojalukutilastoja koripallon seuratessa kaukana perässä.

Yleisurheilun Suomi–Ruotsi-maaottelu keräsi sekä lauantaina että sunnuntaina keskimäärin noin 600 000 katsojaa. Suomen miesten koripallo-ottelu lauantaina iltapäivällä Puolaa vastaan kiinnosti suunnilleen kolmasosaa siitä, eli keskikatsojamäärä oli 210 000. Perjantai-iltapäivän avauspeli Israelin kanssa keräsi 157 000:n kokoisen yleisöjoukon.

Mainitut lähetykset tulivat Ylen TV2:stä. Naisten jääkiekkomaajoukkue pelasi puolestaan MM-kisojaan TV5:n välittämänä. Torstai-illan puolivälierä Suomi–Tshekki sijoittui luvulla 193 000 koripallo-ottelujen väliin, samoin myöhemmin torstai-iltana pelattu naisjalkapallon MM-karsintaottelu Irlanti–Suomi (161 000).

Naisten jääkiekon alkusarjaottelua Suomi–Sveitsi seurasi 116 000 ja esimerkiksi naisten Superpesiksen välierää Lapua–Manse PP Neloselta 76 000 katsojaa.

Suomen koripallo-ottelut näkyvät toki myös Viasatin kanavilla, ja naisten jääkiekko-otteluita oli mahdollisuus katsoa myös suoratoistopalvelusta. Luetellut luvut kertovat siis perinteisten televisiokanavien katsojamäärät.

Yleisurheilu veti EM-kisojen aikaan parhaimmillaan miljoonayleisön. Viimeisen kisaillan muiden muassa miesten keihäänheiton finaalin sisältänyttä lähetystä seurasi keskimäärin 1,129 miljoonaa katsojaa.