Teijon Western Shipyard yhdistyy kahden muun yhtiön kanssa

0
Vuonna 2018 Teijon telakalla peruskorjattiin ohjusveneitä kevytkatoksen suojissa. Kuva: SSS-arkisto/Vesa Käiväräinen

Millog-yhtiöihin kuuluvat teijolainen Western Shipyard sekä Laivakone ja Hämeen Diesel yhdistyvät Millog Marine & Poweriksi. Uusi yhtiö on yksi Suomen kokonaisvaltaisimmista meri- ja moottoritekniikan kunnossapidon asiantuntijoista, Millog kertoo tiedotteessaan.

Uusi yhtiö jatkaa Millogin omistuksessa itsenäisenä tytäryhtiönä. Millog Marine & Power tarjoaa telakointi- ja projektipalveluja, moottori- ja vaihteistokorjausta sekä kenttähuoltoa meriklusterin, teollisuuden, energiasektorin sekä raskaiden työkoneiden tarpeisiin.

Varsinais-Suomi on Teijolla sijaitsevan telakan ansiosta yksi yrityksen keskeisistä markkina-alueista. Teijolla sijaitsee jatkossa myös Millog Marine & Powerin pääkonttori.

– Palvelutarjontamme laajenee niin telakointipalveluissa kuin kenttähuollossakin kattamaan moottori-, kone-, sähkö- ja hydrauliikkatyöt, Millog Marine & Powerin toimitusjohtaja Janne Sirviö kertoo tiedotteessa.

Vihreä siirtymä ja kehittyvä tekniikka asettavat meriteollisuudelle uusia haasteita. Älykäs teknologia ja erilaiset etävalvontaratkaisut lisääntyvät laivoissa jatkuvasti. Samaan aikaan sähkö- ja LNG-moottorit yleistyvät. Uudenlaiset laitteistot ja järjestelmät vaativat erityisosaamista ja valmiuksia vaativaan huoltoon.

– Kumppaniverkostomme koostuu pääosin kotimaisista yrityksistä ja pystymme tarjoamaan turvallisuusselvitetyt työntekijät korkeaa turvallisuutta vaativiin projekteihin, Janne Sirviö summaa.

Yhdistymisen jälkeen Millog Marine & Power Oy:n yksiköiden toiminta jatkuu entisissä toimipaikoissa. Yhtiön toimipaikat sijaitsevat Teijon lisäksi Vantaalla ja Hämeenlinnassa. Yhtiön mukaan yhdistymisellä on positiivinen työllistävä vaikutus näillä paikkakunnilla.

Millog ostiWestern Shipyardin koko osakekannan syksyllä 2020.