Tuppurainen vihjailee muutoksista Fortumin hallituksessa kevään yhtiökokouksessa

2

Omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen (sd.) vihjailee muutoksista hallituksen kokoonpanoon seuraavassa yhtiökokouksessa. Hänen mukaansa Fortumin -seikkailun jälkipyykki pestään.

–  Kun valmistaudumme ensi kevään yhtiökokoukseen, voitte olla varma, että valtio-omistaja vaikuttaa nimitystoimikuntaan, jotta myös valtio-omistajan ääni yhtiökokouksessa kuuluu, Tuppurainen kertoi torstaina eduskunnan kyselytunnilla.

Valtio on Fortumin enemmistöomistaja. Valtio-omistaja käyttää valtaa yhtiökokouksessa, joka valitsee yhtiön seuraavan hallituksen.

Tuppurainen sanoi keskiviikkona, että on yhtiön hallituksen asia valita toimitusjohtaja ja päättää toimitusjohtajan irtisanomisesta. Fortumin hallituksen puheenjohtaja Veli-Matti Reinikkala kertoi puolestaan, että yhtiön toimitusjohtajalla Markus Rauramolla on hallituksen täysi luottamus. Reinikkalan mielestä johdon vaihtaminen ei hyödytä yhtiötä eikä sen sidosryhmiä.

Muun muassa Liike Nytin puheenjohtaja Harry Harkimo vaatii, ettei Fortumin johto voi jatkaa tehtävissään, vaan Rauramon ja Fortumin hallituksen on erottava.

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Keijo K.
1 vuosi sitten

Tuppurainen puhuu vaihdoksista Fortumin hallituksessa, mutta Reinikkala sanoo, että toimitusjohtaja Markus Rauramolla on yhtiön hallituksen täysi luottamus. Hänen mielestään johdon vaihtaminen ei hyödytä yhtiötä eikä sen sidosryhmiä. Joku ei nyt ymmärrä, olisinko minä?

Tavis torilta
1 vuosi sitten
Reply to  Keijo K.

Suomessa yritysjohtajat, ministerit ynnä muut tekevät, toimivat, päättävät asioista miten vain, kun ei tarvitse pelätä epäonnistumisen seuraamuksia. Usko ja luottamus säilyvät. Itsekään eivät ilmoita siirtyvänsä omaehtoisesti syrjään. Muissa maissa vielä myöntävät epäonnistuneensa ja ottavat eron virastaan. On aihetta ihailla.