Työllisyyden parantamiseksi ponnistellaan yhä – työministeri Tuula Haatainen iloitsee jo tähän asti saaduista tuloksista

2
Työministeri Tuula Haataisen (sd.) mukaan ihmisiä on nyt autettava Venäjän aloittaman sodan seurannaisvaikutusten, kuten korkean energian hinnan maksussa. Vieressä istuvat Salon työväenyhdistyksen puheenjohtaja Leena Ahonen-Ojala ja Salon kaupunginhallituksen puheenjohtaja Saku Nikkanen (sd.). Kuva: SSS/Minna Määttänen

Työllistämiseen on tulossa lisätoimia vielä syksyllä. Näin lupasi työministeri Tuula Haatainen (sd.), joka maakuntavierailullaan poikkesi myös Saloon ja puhui yleisölle avoimessa tilaisuudessa Voimalassa maanantaina.

– Yhtiö tätä varten on jo perustettu ja hallitus nimetty, hän kertoi.

Hän sanoi odotusten olevan, että työ tulee tehtyä eli erityistä tukea vaativien välittäjänä toimiminen työmarkkinoille.

Työministeri iloitsi työllistämistavoitteiden saavuttamisesta muuten. Hänen mukaansa 74 prosentin työllisyysaste on saavutettu syksyllä.

Lisäksi hän kertoi, että Suomessa tehdyt työtunnit vuodessa ovat kasvaneet jo ohi Tanskan ja Ruotsin työtuntien.

– Olen iloinen siitä, että nuorten työttömyys on saatu painettua alas, hän sanoi.

Sen sijaan pitkäaikaistyöttömyys on yhä ongelmana.

Samalla Suomessa podetaan työvoimapulaa, josta paljon on ollut esillä hoitoalan työvoimapula, jonka ennustetaan vain pahenevan.

Voimalassa ministeriä oli tullut tapaamaan vain kourallinen ihmisiä, mutta ministerin katsaus valtion tukitoimista esimerkiksi ensi talveksi ennustettujen korkeiden sähkölaskujen maksuun nosti esille monta sähkönkäyttäjää koskettavan kysymyksen eli mahdollisuuden saunomiseen.

– Eikö voitaisi laittaa vaikka kauppakeskuksia kiinni, niin että voisimme saunoa, Arja Lautiala kysyi ministeriltä.

Hänelle lämpö tekisi myös hyvää nivelvaivojen vuoksi, mutta hän on kuullut palopuheita sähkösaunojen sähkön kulutuksesta.

Haatainen lohdutti saunakansaa vakuuttamalla, että toki saunassa saa käydä, vaikka se hänenkin mielestään on nostettu usein esille sähkönkulutuksesta puhuttaessa.

Hän lisäsi, että isot sähkönsäästöt syntyvät isoissa toimijoissa.

– Osa yrityksistä on jo kertonut aikomuksesta siirtyä yövuoroon, hän kertoi.

Kauppakeskuskysymyksen Haatainen kuittasi toteamalla, että kaupan puolella tehdään varmasti myös sähkönsäästötoimia.

Haatainen muistutti Venäjän aiheuttaman sodan vaikutuksista, jotka ovat nostaneet energianhintaa. Ensi talveksi ennustettujen korkeiden sähkölaskujen maksuun valtio on jo räätälöinyt keinoja, joita Haatainen avasi yleisölle.

Hän muistutti, että pienituloisille tarkoitettu sähkötuki maksetaan Kelan kautta, mutta kyse ei ole toimeentulotuesta, vaan erillisestä sähkötuesta.

Eläkkeensaajien Keskusliiton puheenjohtajan mandaatilla puhunut Simo Paassilta antoi ministerille palautetta kotitalousvähennyksestä, joka Paassillan mukaan kohtelee eriarvoisesti yksineläjiä.

– Pariskunnat saavat molemmat vähennyksen, mutta yksinasuva saa vain yhden, hän perusteli.

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Ex-yrittäjä
11 kuukautta sitten

Työllisyyden parantumisesta kiitos kuuluu yrittäjille, ei niinkään poliitikoille.

Huhheijaa
11 kuukautta sitten

Miksiköhän Salon kaupunki oikein järjesti työministeri Haataisen vierailun kirjaston yhteydessä sijaitsevan Voimalan tiloihin?

Eikö kalliilla rakennetussa kaupungintalossa ole muka mitään asiallista tilaa järjestää oikein asiaan kuuluvaa tapaamista asianmukaisella paikalla.

Sen sijaan Salon yhteen ankeimpaan paikkaan järjestetään tapaaminen, huh huh.