Valekansanäänestysten alueet Ukrainassa liitetään huomenna Venäjään, kertoo Kreml

4

Neljä Venäjän miehittämää ukrainalaisaluetta tullaan liittämään virallisesti osaksi Venäjää huomenna, kertoo Kremlin edustaja Dmitri Peskov. Alueilla pidettiin toissa päivänä päättyneet valekansanäänestykset Venäjään liittymisestä.

”Kansanäänestysten” virallisten mutta valheellisten tulosten mukaan reilusti yli 90 prosenttia äänestäneistä olisi kannattanut eroa Ukrainasta.

Peskovin mukaan Venäjän presidentti Vladimir Putin pitää huomisessa tilaisuudessa merkittävän linjapuheen.

Peskov kertoi uutistoimisto Itar-Tassin haastattelussa, että Putin tulee niin ikään tapaamaan Venäjän nimittämät Donetskin, Luhanskin, Zaporizhzhjan ja Hersonin alueiden johtajat huomenna Moskovassa.

Hersonin nukkehallitsija Kirill Stremousov laittoi jo myöhään keskiviikkona sosiaaliseen mediaan yhteiskuvan kaikista neljästä miehitettyjen alueiden johtajasta kertoen, että nelikko on saapunut Moskovaan.

Länsimaat ovat tuominneet äänestykset valheellisina, eivätkä tunnusta niiden tuloksia.

Venäjä liitti itseensä Ukrainalle kuuluvan Krimin niemimaan kahdeksan vuotta sitten.

Ukrainan joukot etenevät Harkovassa ja Donetskissa

Ukraina on kehottanut länsimaita kiristämään pakotteita ja lisäämään asetoimituksia Ukrainalle valekansanäänestysten vuoksi.

–  Ukraina ei voi sallia, eikä tule sallimaan mitään Venäjän yrityksiä minkään maamme osan valtaamisesta, sanoi Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi päivittäisessä puheessaan myöhään keskiviikkona.

Venäjän miehittämät neljä aluetta muodostavat tärkeän maakäytävän Venäjän ja Krimin niemimaan välille. Krimin niemimaa ja neljä valekansanäänestysaluetta muodostavat yhteensä noin viidenneksen Ukrainan maa-alasta.

Ukrainan joukot ovat viime aikoina edenneet Harkovan itäosassa ja vallanneet alueita Donetskissa. Sotaa tarkkailevien asiantuntijoiden mukaan ukrainalaiset saattavat pian vallata Lymanin kaupungin.

–  Vihollinen yrittää jatkuvasti piirittää kaupungin. Tällä hetkellä yksikkömme ovat onnistuneet torjumaan hyökkäykset, sanoi Venäjän miehityshallintoon kuuluva Aleksei Nikonorov Venäjän valtiontelevision haastattelussa.

Ukrainan torstaisen ilmoituksen mukaan Venäjän ilmaiskuissa eri puolilla rintamalinjaa oli kuollut toistakymmentä siviiliä.

4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Venäjällä ei ole rajoja, ainoastaan horisontti
2 kuukautta sitten

Seuraavaksi vuorossa Ahvenanmaa? Tai Lappi? Miksi turhaan sotia tai koheltaa äänestyslappujen kanssa, kun voi vaan ilmoittaa, että joku maankappale on nyt osa pyhää äiti Venäjän maata.

Juhani
2 kuukautta sitten

Siellä sentään järjestetään kansanäänestyksiä toisin kuin täällä Suomessa Natosta.

Vlad
2 kuukautta sitten
Reply to  Juhani

Pertti se vaan jaksaa.

MDI
2 kuukautta sitten
Reply to  Juhani

Suomessa on vapailla (huom!) vaaleilla valittu eduskunta, joka päättää ja säätää lakeja. Ei etukäteen ruksattuja äänestyslippuja tai yhden sairaan säätämiä ”lakeja”. Kuinka idiootti pitää olla, että uskoo 96 prosentin vaalivoittoon, ja ”ääntenlaskentakin” oli heti valmis.