Wilma Murto päätti kultakautensa urakkavoittoon – 460 ylittyi vasta 16 hypyn jälkeen

0
Wilma Murron huippuvire kantoi pitkälle syksyyn. Kuva Espoon GP-kisoista. (Kuva: Lehtikuva)

Seiväshypyn Euroopan mestari Wilma Murto päätti pitkän ja menestyksellisen kautensa sunnuntaina Saksan Beckumissa todelliseen urakointiin.

Murto hyppäsi kisassa yhteensä peräti 16 hyppyä ja voitti kisan hyvällä tuloksella 460. Murto ylitti korkeudet 410, 430, 440, 445 ja 460 vasta kolmannella yrityksellään. Siinä välissä korkeus 420 ylittyi ensimmäisellä.

– Ei taaskaan ollut mikään helppo kisa. Olin aika naatti jo kisapaikalle tullessa. Mutta ajattelin, että tämä on kauden viimeinen urheilusuoritus. Annetaan mennä se mikä lähtee, Murto kertasi Urheiluliiton nettisivuilla.

– Ilmeisesti tarvitsin ylityksiin sen viimeisen yrityksen tuoman ekstra-adrenaliinin. Hypyt paranivat kilpailun loppua kohden, mutta koko rahan edestä tuli hypättyä.

Beckumissa kilpailtiin urheilukentällä, mutta kilpailun ainoa laji oli miesten ja naisten seiväshyppy. Toiseksi kilpailussa sijoittui 440 ylittänyt Ukrainan Marina Kilipko.

– Kilpailussa oli todella hyvä meininki. Oli älyttömän kiva lopettaa kausi tähän kilpailuun, Murto kiitteli.

Esimerkiksi Münchenin EM-finaalissa Murto hyppäsi ”vain” 10 kertaa, vaikka paransi kolmeen otteeseen omaa Suomen ennätystään tulokseen 485.

17. elokuuta hypätyn EM-finaalin jälkeen Murto osallistui neljään kilpailuun, jossa hän ylitti jokaisessa vähintään 460. Ennen EM-finaalia Murto ylitti 460 vain kerran, senkin kerran Eugenen MM-finaalissa.

– Tyytyväinen täytyy kilpailukauteen olla. Ainoa pieni asia, mikä itseäni kaivelee, on että olisi ollut kiva hypätä enemmän yli 460:n kisoja EM-kisojen jälkeen, mutta mestaruuden jälkeen kesti hetki kasata itsensä, Murto totesi.

Salon kaupunki järjestää ensi lauantaina Murrolle kultajuhlan torilla.

– Nyt en mieti seiväshyppyä kolmeen viikkoon ja sitten palataan harjoituksiin ja perusasioiden pariin.

 

Päivitetty klo 21.10: Murron kommentit.