Wilma Murto pelkäsi, tuleeko hänen kultajuhliinsa ketään paikalle – ”Huomio tuntuu häkellyttävältä”

0
Wilma Murto on nyt monien lasten ja nuorten esikuva. Kuva: SSS/Minna Määttänen

Kymmenet ja taas kymmenet ihmiset jonottivat lauantaina Salon torilla kohti esiintymislavaa päästäkseen jakamaan pienen hetken seiväshypyn Euroopan mestarin, Salon Vilpasta edustavan Wilma Murron kanssa.

Murto jakoi kuuliaisesti fanikorttejaan, vaihtoi muutaman sanan, otti ihmisiä vierelleen kuvaa varten ja hymyili kameralle.

Viimeisetkin Wilma-fanit olivat saaneet korttinsa torin kellon näyttäessä 14.20. Sen aikana sää oli vaihdellut auringonpaisteesta sadekuuroon.

Puolitoistatuntinen fanikorttien jako oli ohi ja puoliltapäivin alkaneet Wilma Murron kultajuhlat saaneet päätöksensä.

– Huomio tuntuu häkellyttävältä. Pelkäsin tuleeko tänne ketään paikalle, mutta kyllä tänne aika moni tuli, Murto naurahti SSS:lle nimmariurakan jälkeen.

– Ensimmäinen viikko, kun minua kutsuttiin Euroopan mestariksi, kuulosti se tosi oudolta. Nyt titteli on alkanut pikkuhiljaa iskostua päähän.

Ympäri Suomen on nyt lukemattomia pieniä tyttöjä, miksei poikiakin, jotka ilmoittavat esikuvakseen seiväsmestari Wilma Murron.

Miltä se tuntuu?

– Toivon, että pystyn hoitamaan hommat niin, että esikuvan roolia pystyn toteuttamaan.

Murrolla oli sanoma niille, jotka haluavat seurata jatkossa hänen edesottamuksiaan.

– Haasteista voi päästä eteenpäin, kun vain jaksaa tehdä töitä. Tämä ei ole lopulta niin vakavaa kaikesta tärkeydestä huolimatta, vaan vain urheilua, Murto kiteytti.

Seiväshypyn Euroopan mestari Wilma Murto sai päivän aikana lukuisia halauksia ihailijoiltaan. Kuva: SSS/Minna Määttänen

Murto uskoo, ettei Euroopan mestaruus muuta hänen elämässään olennaisesti mitään.

– Näin olen ainakin ajatellut, vaikka mitali kaulassa olen saanut keikkua ties missä. Odotan kuitenkin jo paljon sitä, että pääsen lokakuussa treeneihin ja perusasioiden pariin. Pelkästään mitalinkiilto silmissä tätä ei olla tehty, vaan arjesta ja tekemisestä nauttien.

Murto kertoi, että on saanut tehdä ainakin toistaiseksi Turussa kauppareissunsa yllättävänkin rauhassa.

– Kuulin, että yli miljoona ihmisistä katsoi EM-finaalia telkkarista, mutta se miljoona ei ole minuun mitenkään reagoinut. Omalla tavalla se on kivakin. Huomaan kyllä, että monet tunnistavat ja jotkut sanovat jotain, mutta ihan rauhassa olen saanut Kupittaan Cittarissa kävellä.

Velvollisuuksia Murrolle on luonnollisesti tullut EM-kullan jälkeen, mutta manageri Tero Heiska pitää huolen siitä, että jokaisiin ”kissanristiäisiin” Murto ei osallistu.

– Ensi viikolla pääsen mökille käymään muutamaksi päiväksi ja voin sulkea puhelimeni silloin. Pyrin pitämään tasapainon niin, että voin latautua sopivasti kaiken tämän humun keskellä.