Yhdysvaltalaisräppäri Coolio on kuollut 59-vuotiaana

0

Yhdysvaltalaisräppäri Coolio on kuollut 59-vuotiaana. Tähden kuolemasta on kertonut uutistoimisto AFP:lle hänen ystävänsä ja pitkäaikainen managerinsa Jarez Posey.

Aiemmin asiasta uutisoi ainakin viihdeuutissivusto TMZ.

Coolio oli oikealta nimeltään Artis Leon Ivey Jr. Hän niitti 1990-luvulla mainetta hitillään Gangsta’s Paradise, jolla hän voitti myös Grammy-palkinnon.

Syytä räppärin kuolemalle ei ole kerrottu. Managerin mukaan Coolio kuoli Los Angelesissa.

Posey kertoi TMZ:lle, että Coolio oli vieraillut keskiviikkona ystävänsä kotona. Artistin ystävä oli löytänyt vessaan lähteneen tähden elottoman oloisena kylpyhuoneen lattialta.

Paikalle hälytetyt ensihoitajat olivat julistaneet Coolion kuolleeksi.

TMZ:n mukaan poliisi on aloittanut tutkinnan artistin kuolinsyyn selvittämiseksi, mutta tällä hetkellä vaikuttaisi siltä, ettei kuolemaan epäillä liittyvän rikosta. Sivuston lähteiden mukaan kuolinsyyntutkija tekee kuitenkin lopulliset päätelmät ruumiinavauksen jälkeen.

Gangsta’s Paradisesta tuli jättihitti

Pennsylvaniassa syntynyt Coolio vietti suurimman osan elämästään Comptonissa Kaliforniassa, jossa hän aloitti uransa 1980-luvun lopulla. Maailmanlaajuiseen maineeseen hän singahti vuonna 1995 julkaistessaan Gangsta’s Paradise -kappaleen. Artistin toisen albumin lisäksi kappale esiintyi Dangerous Minds -elokuvan (Suomessa Levottomat sielut) soundtrackilla.

Hän sai seuraavan vuoden Grammy-palkintogaalassa parhaan sooloesityksen palkinnon räpin saralla.

Kappaleen ytimessä on yhdysvaltalaismuusikko Stevie Wonderin Pastime Paradise -kappaleesta lainattu melodia. Gangsta’s Paradisea myytiin miljoonia kappaleita ympäri maailman, minkä lisäksi se oli hittilistojen kärjessä 16 maassa ja valikoitui Billboardin vuoden 1995 kärkikappaleeksi.

Brittiläisen Voicen haastattelussa yli vuosikymmen hitin julkaisun jälkeen Coolio sanoi, ettei hänellä ollut aavistustakaan, että Gangsta’s Paradise jatkaisi elämäänsä vuosien ajan.

–  Minä en kirjoittanut Gangsta’s Parasidea – se kirjoitti minut. Se oli oma kokonaisuutensa henkien keskuudessa ja etsi tietä maailmaan, ja se valitsi minut välineekseen, hän kuvaili.