Ei Mutkaa LP Viestin matkaan – salolaiskokoonpano oli historiallisesti täysin 2000-lukulainen

0
LP Viestin yleispelaajista etenkin Arita Ternava (vas.) oli pelissä paremmin mukana sunnuntaina kuin perjantaina. Dagmar Boom hoiti vastaanotot lähesvirheettömästi ja tarkasti.

LP Viestin pelillinen vuoristorata naisten Mestaruusliigassa jatkui perjantaista sunnuntaihin, vaikka pelipaikka vaihtui Varsinais-Suomesta Pohjanmaalle. Oikein hyvät ensimmäinen ja kolmas, huono toinen ja vaihteleva neljäs erä riittivät kuin riittivätkin tuomaan täydet sarjapisteet JymyVolleyn vieraana 3–1-voitolla.

LP Viestin kokoonpano oli historiallinen ainakin lentopallon Mestaruusliigojen osalta. Kaikki 12 pelaajaa ovat syntyneet 2000-luvulla.

Tämä joukkue on ainakin alkukaudesta katsojan kannalta sikäli kiinnostava, ettei seuraavan viisiminuuttisen tapahtumia ole milloinkaan helppoa ennustaa. Siinä määrin vaihtelevia suorituksia nähdään.

Hyvänä esimerkkinä tästä ovat ottelupallotilanteet, joita LP Viestillä ehti tulla kauden avausviikonloppuna melkoinen määrä. Perjantaina Puijo Wolley vei voiton Viestin kolmesta ottelupallosta huolimatta.

Nurmossa joukkue johti neljättä erää jo 23–20 ja vielä 24–22. Lopulta vasta seitsemäs ottelupallo toi tuloksen. Toki JymyVolleykin pääsi yrittämään eräpallosta kahdesti vähintään yhden sarjapisteen viemistä, joten salolaisleirissä on syytä tyytyväisyyteen.

JymyVolleyn virkaa tekevä päävalmentaja oli joitain miesten A-maaotteluitakin pelannut Aleksi Mutka. 27-vuotias Mutka aloitti viime vuonna Jymyn junioripäällikkönä, ja Kari Raatikaisen lähtö päävalmentajan pestistä toi eteen tällaisen yllättävän tilanteen.

Nurmossa on siten Mutka, kun taas LP Viesti vältti täpärästi pistemenetysmutkan omalla matkallaan. Kokonaisuutena vierasvoitto oli ansaittu, sillä niin paljon parempi LP Viesti ensimmäisessä ja kolmannessa erässä oli.

– Toisen erän jälkeen puhuttiin, että Dagmar Boomin, Netta Laaksosen ja Saana Lindgrenin pitää olla tämän joukkueen johtavia pelaajia. Jokainen vastasi pitkän tauon jälkeen hyvin huutoon, kehui LP Viestin päävalmentaja Tomi Lemminkäinen.

Vierailijoiden pelaamisesta nousi esiin kaksi tärkeää positiivista asiaa. Passari Julia Junila sai keskihyökkäyksiä paremmin mukaan, ja joukkueen hyökkäys oli kokonaisuudessaan tasaisen laadukasta.

Asian mahdollisti osaltaan vastaanottopelaaminen, jonka Boom ja Laaksonen hoitivat oivallisesti ja myös Arita Ternava riittävän hyvin. Boom ja Laaksonen vastaanottivat monessa tilanteessa kahdestaan.

– Olen todella tyytyväinen Netan suureen vastaanottomäärään. Hän otti nostopelistä vastuuta niin kuin pitääkin. Vastustajan ei varmasti ollut tarkoitus syöttää kohti häntä, Lemminkäinen mainitsi.

Laaksonen suoritti yli puolet joukkueensa kaikista vastaanotoista. Tämä lienee ainutlaatuista ainakin sinä aikana, kun hän on kuulunut Suomen maajoukkueen aloitusseitsikkoon.

Laitapelaaja Ternavan merkitys on puolestaan juuri nyt joukkueelle todella tärkeä. Hän on lähtökohtaisesti sekä aloittava yleispelaaja että vaihtoehto hakkuriksi, jos Saana Lindgrenille kävisi jotakin.

Ternava pelasi Nurmohallissa merkittävästi paremmin kuin perjantaina Salohallissa.

– Ensimmäinen erä tuli meille helposti, mutta toisessa emme pelanneet hyvin. Kun menimme sen jälkeen pukukoppiin, päätimme että nyt nostetaan omaa tasoa, Ternava totesi Ruudun haastattelussa.

– Sanoin Aritalle aamulla kello 8.56, että hän tulee pelaamaan tänään hyvin. Arita ei lähtökohtaisesti ole omimmillaan varhaisen aamun harjoituksissa, mutta nyt oli hyvää tekemistä jo siinä vaiheessa, Lemminkäinen hymähti puhelimitse kello 20.06.

NAISTEN MESTARUUSLIIGA

JymyVolley–LP Viesti 1–3 (14–25, 25–14, 12–25, 30–32)

JymyVolleyn pisteet/plusmiinus: Riikka Valkonen 15/+1, Aino-Kaisa Etelä (passari) 1/-1, Kaisa Jokinen 1/+1, Netta Hyttinen 9/+2, Katariina Salminen 12/+8, Sara Niemi 8/+3, Ada Peura 9/+4. Libero Laura Penttilän vastaanottoprosentti 52.

LP Viesti: Julia Junila (passari) 0/-3, Jenni Jantunen 10/+9, Saana Lindgren 20/+12, Arita Ternava 15/+5, Anna Johtela 1/+1, Nea Haatainen 12/+9, Dagmar Boom 12/+5, Irina Mäkinen (passari) 0/0. Libero Netta Laaksosen vastaanottoprosentti 63.

Hyökkäysprosentti: 38–46
Vastaanottoprosentti: 42–57
Torjuntapisteet: 7–9
Ässäsyötöt/syöttövirheet: 3–9/10–17

Päätuomari: Ari Hautala
Yleisöä: 364

OHO!

Tuomariston mukaan Nea Haataisen valmistautuminen syöttöön kesti liian kauan, ja näin JymyVolley sai ilmaisen pisteen.

LP Viestin seuraava ottelu: la 8.10. LP Viesti–LiigaPloki kello 17 Salohallissa.