Heinäpeltoon noussut IKH Areena on mykistävä – ”Pitää soittaa sille toimittajalle ja sanoa, että tuuppa käymään Kauhajoella”

0
IKH Areenan kansainvälisten ottelujen ensiesitys päättyi kotivoittoon.

Keskiviikkona virallisesti avatun Kauhajoen IKH Areenan mykistävyyttä on vaikea sanoin tai kuvin kertoa, se pitää nähdä omin silmin.

Muun muassa 2 364 istumapaikkaa, tuhat ravintolapaikkaa, kaksi isoa VIP-tilaa ja neljä aitiota sekä mediakuution ja led-mainostaulut sisältävä areena on tehty pieteetillä niin katsojaystävällisyyden kuin värimaailman osalta – unohtamatta pääkäyttäjän eli Karhubasketin liigajoukkueen tarpeita.

Siksi olikin vaikea uskoa, kun IKH Areenan primus motor ja KB Areena Oy:n hallituksen puheenjohtaja Petri Suokas muistutti, että areenan paikalla kasvoi vielä vuosi sitten ”heinää”.

– Luin pari viikkoo sitte Kauppalehrestä, että nykyään ei kuulemma areenoita rakenneta keskelle peltoa. Pitää soittaa sille toimittajalle ja sanoa, että tuuppa käymään Kauhajoella, Suokas letkautti areenan avajaisissa.

Suunnitteluvaiheessa 7-8 miljoonan euron kustannusarviolla startanneen areenaprojektin pääurakoitsija Timo Kiukkonen laittoi hankkeen mittakaavan perspektiiviin. Areenan 20 pääpilaria, painoltaan 27 tonnia kappale tuotiin paikalle yksitellen. Betonia työmaalle ajettiin Kiukkosen mukaan yhteensä 2 196 kuutiota eli noin 5,5 miljoonaa kiloa.

– Useampi kuorma, Kiukkonen tiivisti.

Sinänsä IKH Areena ei poikkea viime vuosien suurimmista suomalaisista urheilun rakennushankkeista, että areenan istuinpenkit on toimittanut salolainen Piiroinen. Aivan kuten muun muassa Tampereen Nokia Areenalle tai Helsingin uusitulle Olympiastadionille.

IKH Areenan avajaisissa tuli puheeksi myös Seinäjoelle samoin tee-se-itse-periaattein vuonna 2016 valmistunut OmaSP-stadion, joka on kiistatta Suomen paras jalkapallostadion.

Mitä se muuten kertoo suomalaisesta urheiluinfrastruktuurista, että Suomen paras sisäpalloiluareena ja jalkapallostadion sijaitsevat 57 kilometrin päässä toisistaan Etelä-Pohjanmaalla?

Etelä-Pohjanmaasta se ainakin kertoo paljon.

– Täällä saadaan asiat hoidettua, Suokas sanoi ylpeänä.