Helsingin Suunnistajat menetti ”varman” voiton Pyrinnölle Halikko-viestissä

0
Tampereen Pyrintö nousi päätösosuudella Halikko-viestin voittoon. (Kuva: Seppo Väli-Klemelä)

Salaisten nopeakulkuisessa maastossa käyty 34. Halikko-viesti oli alusta asti vahvasti kääntymässä Helsingin Suunnistajien triumfiksi.

15-osuuksisessa viestissä on tarkat ikävaatimukset eri osuuksille ja tällä kerralla määräyksenä oli, että ankkuriosuudelle saavat osallistua vain naiset.

Kesän ja syksyn kilpailuissa erinomaista kuntoa osoittanut helsinkiläisten ykköstykki Olli Ojanaho toi viestin ankkuri Evely Kaasikulle lähes neljän minuutin etumatkalla Tampereen Pyrintöön ja kirkkonummelaiseen Lynxiin.

Kaasiku oli kesän EM-kisoissa keskimatkalla pronssilla ja kun Pyrintö tässä kilpailussa lepuutti ykkösnaistaan Euroopan mestari Venla Harjua, pidettiin viestiä taputeltuna.

Videotaululta seurattiin kuitenkin hämmentäviä hetkiä, kun Kaasikun täppä ei osunut rasteille suoraan ja lopulta lähti viitoselta pahasti väärään suuntaan. Tampereen ankkuri Anni Haanpää ohitti huomaamattaan Kaasikun, mutta haparoi sitten sen verran että muutama rasti myöhemmin oltiin taas yhdessä.

Ja pari rastia myöhemmin Kaasiku taas jäi kiertämään rastipistettä ja Pyrintö karkasi kolmanteen perättäiseen voittoon runsaan minuutin erolla Helsingin Suunnistajiin. Lynx piti kolmannen sijansa, MS Parma ehti maaliin neljäntenä ja kilpailun maratontaulukkoa johtava Paimion Rasti viidentenä.

Salaisissa nähtiin jännittävä ja hyvin järjestetty suunnistustapahtuma eli juuri sellainen kuin tilauksessa oli.

Teksti: Seppo Väli-Klemelä