Jännäksi meni Tesomalla, mutta PeU-Basket piti pintansa

0

Kliseellä kärkeen: hyvä joukkue voittaa välillä huonollakin pelillä.

Suunnilleen tällaiset ajatukset olivat PeU-Basketin päävalmentajalla Samu Kaaresvirralla sen jälkeen, kun joukkue oli hakenut 70–68-voiton Raholan Pyrkivästä koripallon miesten I divisioona B:n ottelussa. Siitä Kaaresvirta oli tyytyväinen, että loppua kohti meininki näytti Tesoman palloiluhallilla jo paremmalta.

– Aika paljon jäi parannettavaa molemmissa kenttäpäädyissä: ensimmäiset 25 minuuttia oltiin aika nukuksissa. Hävisimme alussa 50–50-tilanteet, ja vastustaja oli nälkäisempi voittamaan. Toisella puoliajalla alkoi olla jo sikäli parempaa tekemistä, että taistelimme esimerkiksi levypalloista kunnolla, päävalmentaja kommentoi.

Peli meni loppuhetkillä jännittäväksi. PeU-Basket johti vielä 14 sekuntia ennen loppua neljällä pisteellä, ja kapteeni Niko Huoponen pääsi RaPyn kavennuskakkosesta huolimatta yrittämään voiton sinetöimistä vapaaheittoviivalta.

Vaparit menivät ohi, ja korisliigakonkari Jesse Niemi pääsi vielä kokeilemaan voittoheittoa. Kolmonen osui kuitenkin vain korilevyyn.

Vuonna 2004 syntynyt Kalle Määttänen pelasi ensimmäisen divari B:n ottelunsa. Viime kauden pilanneesta polvivammasta toipunut pelaaja ansaitsi paikkansa kentällä myös ottelun ratkaisuhetkillä.

– Kalle on vielä nuori mutta samalla tietyllä tavalla kokenut pelaaja. Hän on fiksu ja hyvä puolustamaan. Myös Aaltosen Tuukka toi vaihdosta 15 peliminuutin verran hyvää energiaa, Kaaresvirta kiitteli.

MIESTEN I DIVISIOONA B

RaPy–PeU-Basket 68–70 (13–14, 18–20, 20–19, 17–17)

PeU-Basketin pisteet/levypallot: Alex Mäkikokko 2/1, Emil Huttunen 4/2, Tyrell Carroll 23/5, Kalle Määttänen 2/0, Tommi Huolila 9/12, Patrik Poutiainen 8/5, Timo Niitynperä 0/2, Tuukka Juntunen 0/1, Niko Huoponen 9/3, Tuukka Aaltonen 6/1, Wiljami Vihiniemi 0/0, Onni Mäkynen 7/5.

PeU-Basketin seuraava ottelu: su 6.11. LePy–PeU-Basket klo 17.