Kaiken lähihistorian vastainen lopputulos – loppusarjaan tuli SalPan tappiolla kiitettävä määrä lisämielenkiintoa

0
Joonas Meuran SalPa pääsee kovaan testiin lauantaina Kupittaalla.

Lähihistoria ei aina ole tiedon väärti. Vaikka Salon Palloilijoiden olisi edellisen kahden ja puolen kuukauden perusteella kuvitellut voittavan Musan Salama mennen tullen kotona tai vieraissa, ei niin lauantaina märällä ja paikoin jopa vaarallisen liukkaalta vaikuttaneella Porin Stadionin nurmella käynyt. Kävi päinvastoin.

MuSan 2–1-voitto ja osin myös Ilves-Kissojen 1–0-voitto VJS:stä lisää puolueettoman seuraajan kannalta tervetulleesti mielenkiintoa jalkapallon miesten Kakkosen B-lohkon jatkosarjaan. Sekä FC Honka/Akatemialla että Ilves-Kissoilla on edelleen merkittävällä tavalla pelattavaa, mikä tekee SalPan taipaleesta mahdollisesti ohdakkeisemman.

MuSa oli voittanut edellisestä yhdeksästä ottelustaan yhden, SalPa viimeisimmät kymmenen. Mainitsiko joku jo klassikon ”kaikki putket katkeavat joskus”? Välillä kausi on tosin loppunut ilman katkeamisia.

Siinäkään vaiheessa todennäköisyydet eivät kaiken järjen mukaan olleet MuSan puolella, kun SalPa nousi tunnin kohdalla tasoihin toisen puoliajan alun vahvan hallinnan jälkeen.

Palloliiton tulospalvelu näytti ainakin vielä tätä kirjoitettaessa maalintekijäksi Niko Leskelää. Salon Seudun Sanomien sivuilla näkyvän Satakunnan Kansan tuottaman lähetyksen perusteella Joonas Meura ansaitsi kauden kahdeksannen osumansa.

Meura laukoi pallon harvinaislaatuisesti kaksi kertaa peräkkäin ylärimaan. Jälkimmäisellä kerralla peliväline oli SalPan kannalta maaliviivan paremmalla puolella.

Varsinkin ensimmäinen puolituntinen oli SalPalle hyvin vaikea ilman ainuttakaan laukausta tai edes kulmapotkua. Mikke Louhelan pallonmenetyksestä ja SalPan heikosta kenttätasapainosta lähtenyt MuSan johtomaali oli vähintään ansaittu.

– Alussa jäätiin pahasti jalkoihin. Ei oltu henkisesti valmiita peliin. Tai jos oltiin, niin oltiinko jopa liian valmiita, pohdiskeli SalPan päävalmentaja Tero Suonperä.

Tauon jälkeen näytti siis kuitenkin paljon paremmalta. Vähintään puolittaisia maalintekopaikkoja oli kymmeneen minuuttiin useita.

– Tiloja aukesi vastustajan selustasta yhä enemmän, mutta viimeiset syötöt olivat heikkoja, Suonperä perkasi.

Totuus on kuitenkin se, että tasoituksen jälkeen puolivaarallisiakaan tilanteita ei SalPalla juuri ollut. MuSan voittomaalissa meni moni asia pieleen, vaikka SalPa selvisikin vielä rangaistuspotkusta. Nettilähetyksen perusteella Verneri Salmisen laukoma pallo kävi maalissa.

Tällä asialla ei lopulta ollut käytännön merkitystä, kun kahden maalin mies Jussi-Pekka Rämä pääsi puskemaan käytännössä jalat maassa aivan parhaalta maalintekosektorilta.

– Siinä maalissa meni meiltä moni asia pieleen, siinä oli useita huonoja ratkaisuja peräkkäin jo ennen rangaistuspotkua. Lisäksi puolustimme vielä sen kulmankin todella huonosti, Suonperä harmitteli.

Jossittelun aiheita jäi vähän, mutta yksi kuitenkin. Elmo Heinonen puski pallon maaliin, mutta osuma hylättiin.

– Kävimme Tuukan (SalPan tiedottaja Kahila) kanssa ottelun jälkeen näyttämässä videoklipin tuomaristolle. Erotuomari ja tuomaritarkkailija myönsivät, ettei maalia olisi pitänyt hylätä, Suonperä sanoi.

Kolmoseen pudonnut MuSa on täten ainoa joukkue, jota SalPa ei onnistunut tällä kaudella voittamaan. Kaiken lisäksi runkosarjan seitsemästä tappiosta kaksi tuli putoajajoukkueelle.

– Eihän MuSa paperilla ole joukkue, jonka olisi kuvitellut putoavan. He pääsivät pelaamaan tietyllä tavalla paineitta, kun sarjapaikka oli käytännössä jo karannut, Suonperä mietti.

MIESTEN KAKKOSEN B-LOHKO

MuSa–SalPa 2–1 (1–0)

Maalit:
18. Jussi-Pekka Rämä 1–0
62. Joonas Meura 1–1
71. Rämä 2–1

SalPan kokoonpano: Joni Rahila (v); Joose Mäkinen (61. Jonatan Guseff), Michael John, Joonas Meura; Iku Leino (46. Ronias Yacoob), Otto Salmensuu, Niko Leskelä, Mikke Louhela, Bamo Ahmadi (46. Otto Lehtisalo, v); John Fagerström, Elmo Heinonen.

Muut vaihtopelaajat: Santeri Aaltonen (mv), Pekka Mattila, Onni Vesterinen, Tobias Laaksonen.

Yleisöä: 268

OHO!

SalPa teki tappiotilanteesta huolimatta vain kolme vaihtoa. Penkillä ei ollut jäljellä kovin paljoa hyökkäysvoimaa, ja Tobias Laaksonen oli potenut flunssaa viikon mittaan.

SalPan seuraava ottelu: la 8.10. SalPa–Ilves-Kissat kello 15 Salon Urheilupuistossa.

Ottelutallenteen voi katsoa tästä.

Kotivahva SalPa saa Saloon kotivahvan Ilves-Kissat

SalPa kohtaa ensi lauantaina Salossa Ilves-Kissat. Tamperelaisjoukkueella oli VJS-voitossa vaihtopenkillä vain yksi kenttäpelaaja, mutta tulokset merkitsevät sillä olevan vielä merkittävä määrä pelattavaa Joutsenia vastaan.

Ilves-Kissat on sarjapisteiden osalta ollut jossain määrin kotiriippuvainen joukkue, mikä pätee toki myös SalPaan. Kissat keräsi runkosarjan kotiotteluistaan 26 ja vieraspeleistään 17 pistettä.

Jatkosarjan toinen ottelu on Helsingin Bolt Arenalla Klubi 04:ää vastaan. Nuorella Klubilla lienee motivaatiota esittää parastaan, vaikkei nousuun enää mahdollisuuksia olekaan.

SalPan nousu varmistuu lauantaista huolimatta todennäköisemmin jo ennen päätöskierrosta. Jos niin ei kävisi, tulisi päätöspelistä SalPa–FC Honka/Akatemia melkoisen hekumallinen.