Kausi-influenssarokotukset alkavat Salossa ensi viikolla – nämä ryhmät saavat maksuttoman rokotuksen

4
Influenssa- ja koronavirusrokotteen voi ottaa samalla kerralla. Kuva: SSS-arkisto/Kirsi-Maarit Venetpalo

Salon kaupunki aloittaa maksuttomat kausi-influenssarokotukset ensi viikon maanantaina, kertoo kaupunki tiedotteessaan.

Influenssarokotuksen saavat maksutta ne, joiden terveydelle influenssa aiheuttaa oleellisen uhan tai joiden terveydelle influenssarokotuksesta on merkittävää hyötyä.

Rokotuksen saavia ovat: sosiaali- ja terveydenhuollon sekä lääkehuollon henkilöstö, raskaana olevat naiset, kaikki 65 vuotta täyttäneet, kaikki 6 kk–6 vuoden ikäiset lapset, sairautensa tai hoitonsa vuoksi riskiryhmiin kuuluvat, varusmiespalvelukseen vapaaehtoiseen asepalvelukseen astuvat sekä vakavalle influenssalle erityisen alttiiden henkilöiden lähipiiri.

Vakavalle influenssalle erityisen alttiiden lähipiirin kuuluvat ne, jotka asuvat tai ovat viikoittain kasvotusten tekemisissä vakavalle influenssalle alttiin henkilön kanssa.

Jos henkilö ei kuulu yllä mainittuun joukkoon, hänen tulee hankkia rokote itse.

Rokotus ajanvarauksella tai ilman

  • Ilman ajanvarausta influenssarokotteen voi hakea maanantaista 31.10. alkaen Saktan rokotuspisteestä (Karjalankatu 4–6). Samalla on mahdollista ottaa koronarokotetehoste.
  • Ajanvarauksella rokotteen saa terveysasemilta viikoilla 46 ja 47. Samassa yhteydessä ei ole mahdollisuutta saada koronarokotetta. Ajanvarauksen voi tehdä sähköisesti osoitteessa salo.terveytesi.fi tai puhelimitse 02 772 3605 ma–to klo 8–14.
  • Rokotus on mahdollista saada myös muiden terveyskeskuksessa tapahtuvien vastaanottokäyntien yhteydessä. Koululaiset ja opiskelijat voivat hakea rokotuksensa oman koulun tai oppilaitoksen terveydenhoitajalta.
4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Riski
3 kuukautta sitten

Ilman ajanvarausta influenssarokotteen voi hakea maanantaista 31.10. alkaen Saktan rokotuspisteestä.
Samalla on mahdollista ottaa koronarokotetehoste. Rokotusvuoroa saattaa ruuhka-aikaan joutua odottamaan hetken ulkona.

Ajanvarauksella rokotteen saa terveysasemilta viikoilla 46 ja 47. Samassa yhteydessä ei ole mahdollisuutta saada koronarokotetta.

Siis, ajanvarauksella ei voi hoitaa molempia kuntoon. Kyllä Salossa osataan.

Riskiryhmäläiset
3 kuukautta sitten

Miksi riskiryhmiä ei ole lueteltu uutisissa? Olisi huomattavasti helpompi tietää, kuuluuko itse mahdollisesti riskiryhmiin.

Tosi on
3 kuukautta sitten

Kyllä ne tiedot löytyvät kaupungin sivuilta. Tai soittamalla terveyskeskuksen neuvontaan. Hieman oma-aloitteisuutta.

Tavis torilta
3 kuukautta sitten
Reply to  Tosi on

Salolaisten informointi kaupungin taholta on minimaalista, kun asiat ja muut tiedot laitetaan nettiin. Soittamista taas hankaloittaa puhelinnumeron löytäminen, kun ei enää ole puhelinluetteloitakaan. Nekin ovat netissä.

SSS:ssä tänään kaupungin rokotustiedote influenssarokotuksista, ja yksi sivulause: samalla on mahdollista ottaa koronarokotetehoste. Mutta vain Saktassa. Epäselväksi jäi, onko sinne ajanvarausta?