Latukone tekee paluun Salon talousarvioon – jäähalli on lähivuosien ylivoimaisesti suurin liikuntainvestointi

4
Latukone Paana hankittiin Saloon 26 vuotta sitten. Tammikuussa 1999 latumestari Antero Vuorinen käytti Paanaa kolmatta talvea.

Takavuosien kiistelyn ja äänestysten vakioaihe, latukone, tekee paluun Salon talousarvioon.

Vapaa-ajan lautakunta esittää uuden latukoneen hankintaan 220 000 euroa vuodeksi 2024.

Salon nykyinen latukone on vuodelta 1996 ja käyttöikänsä päässä. Sen toimintavarmuus on huono, varaosien saanti epävarmaa ja huoltokustannukset korkeat.

Uusi kone olisi mahdollista hankkia huoltoleasingilla. Asiaa on tarkoitus selvittää tarkemmin ensi vuoden aikana.

Investointisuunnitelman suurin hanke on luonnollisesti uusi jäähalli. Sen suunnitteluun esitetään ensi vuodeksi 500 000 euroa, ja rakentamiseen varataan alustavasti 7,8 miljoonaa euroa vuosina 2024–2025.

Minkälainen uusi halli olisi ja paljonko sen rakentaminen todella maksaisi, selviää todennäköisesti suunnittelun aikana. Päättäjistä riippuu, koska se rakennetaan.

Uusi halli on joka tapauksessa ykkösvaihtoehto, koska vanhasta jäähallista ei selvitysten mukaan saa enää toimivaa. Se voisi palvella korjattuna jonkin muun lajin pelipaikkana, mutta kuivana ja lämpimänä.

Vapaa-ajan lautakunnan muut investoinnit ovat suhteellisen pieniä. Urheilupuiston huonokuntoisten aitojen ja porttien osittaiseen uusimiseen esitetään 100 000 euroa ensi vuodeksi ja samaa summaa vuodeksi 2025.

Kovalla käytöllä olevan Urheilupuiston tekonurmikentän pinta aiotaan uusia 350 000 eurolla vuonna 2024. Nykyinen pinta sijoitetaan uuteen paikkaan.

Muurlan liikunta-alueen perusparannukseen esitetään yhteensä 90 000 euroa ensi ja seuraavana vuonna.

Perniön Melassuon urheilualueen olosuhteita kehitettäisiin 280 000 eurolla vuonna 2024. Pallokentän pinnoite on tarkoitus uusia, minkä lisäksi alue aidattaisiin.

Uimarantojen kunnostukseen esitetään 100 000 euroa ensi vuonna ja 150 000 euroa seuraavana. Urakkaan kuuluu esimerkiksi Lehmijärven ja Naarjärven laitureiden ja hyppytornien uusiminen.

Uimahallin edessä seisovan ”rantapallon” eli Ilo-teoksen konservointiin ja korjaukseen esitetään 24 000 euroa vuodeksi 2024.

Perttelin ja Halikon kuntosalien kalusteita uusitaan vuosina 2024 ja 2026 yhteensä 150 000 eurolla. Ensimmäisenä vuorossa on Pertteli.

Ulkoliikuntapaikoille hankitaan kiinteistötraktori (75 000 euroa), ja ulkojäiden jääkiekkokaukaloita uusitaan 70 000 eurolla. Ensi vuonna kaukalot hankitaan Melassuolle ja Moisioon.

Uimahalliin suunnitellaan uutta seniorisalia, joka on tarkoitettu itsenäisesti kuntoileville ikäihmisille. Sen perustamiseen varataan 150 000 euroa vuodeksi 2024.

4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Tosi on
5 kuukautta sitten

Tämä on turhuutta. Ostetaan palvelu yksityiseltä. Vaikka Somerolta. Reilut 200 000 euroa. Sillä saa vaikka sen parakkikoulun Kokkilaan.

Kaikki on niin kuin sata vuotta sitten
5 kuukautta sitten

Herranjestas, mummot palelee pakkasessa ja kaupunki ostaa massiivisen pakkaskoneen. Kaikki on menettämässä merkityksensä. Totuus on kriisissä!

Olli
5 kuukautta sitten

Älkää nyt moista konetta ostako, eihän lumen tulokaan ole vuosittain varmaa, jättäkää myös konsultin palkkaaminen, rahalle on varmasti käyttöä järkevämmisäkin kohteissa.
Viime vuosina mönkijällä tehdyt ladut ovat olleet menneinä vuosinakin ihan kohtuu hyvässä kunnossa, ainakin lumen määrään nähden.

Kale
5 kuukautta sitten

Ennemmin latukone, sitä tarvitaan. Nykyinen on vanha. Tai sitten hiihtoputki.