Meri-Halikon koulun puolesta kerättiin pikavauhtia 700 nimeä – lautakuntaa pyydetään ottamaan aikalisä

7

Esitys Meri-Halikon koulun oppilaiden siirtämisestä Mustamäen kouluun on saanut alueen ihmiset vastarintaan.

Meri-Halikon alueella on kerätty viikonlopun aikana lähes 700 nimeä adressiin, joka on osoitettu tiistaina kokoontuvalle opetuslautakunnalle.

Adressissa vastustetaan esitystä oppilaiden siirrosta Mustamäkeen ensi syksystä alkaen. Kyläläisten mukaan Mustamäen väistötilojen on oltava väliaikaisia, ja Meri-Halikkoon on rakennettava uusi koulu.

Wartsalan ja Angelniemen kyläyhdistykset ovat lähettäneet lautakunnalle oman kannanottonsa, jonka sisältö vastaa adressia.

Adressissa ja kyläyhdistysten kannanotossa pyydetään lautakuntaa jättämään Meri-Halikon koulua koskeva esitys pöydälle.

Pyyntöä perustellaan sillä, että asukkaiden kuuleminen on tekemättä. Kaupunkilaisten ja kuntalaisten kesken ei ole ollut vuorovaikutusta. Lisäksi julkaistuissa laskelmissa on kyläläisten mukaan virheitä esimerkiksi koulukuljetusten ja väistötilojen osalta.

Kyläläiset vaativat, että talousarviosta poistetut rahat Meri-Halikon koulun ja päiväkodin tilaratkaisuihin on palautettava.

Esitys Meri-Halikon koulun lakkauttamisesta on kylien mukaan selkeästi kaupungin strategian, arvojen ja perustehtävän vastainen.

Kyläyhdistykset moittivat kaupunkia myös siitä, että sen tekemät lupaukset säännöllisistä tapaamisista kaupungin johdon ja asukas-, kotiseutu- ja kyläyhdistysten kanssa ovat jääneet täysin toteutumatta.

Salon sivistyspalveluiden johtaja Pia Stoor esittää tiistaina kokoontuvalle opetuslautakunnalle, että Meri-Halikon alueen koululaiset siirretään pysyvästi Mustamäen kouluun ensi syksystä alkaen.

Meri-Halikon koulu toimii kahdessa vanhassa rakennuksessa, jotka vaatisivat perusteellista korjausta. Kaksi opetusryhmää siirrettiin jo syksyllä Mustamäkeen Meri-Halikon alakoulun sisäilmaongelmien takia.

Kaupungin näkökulmasta uuden koulun rakentaminen Meri-Halikkoon olisi suuri investointi. Pia Stoorin mukaan alueen oppilaat mahtuvat hyvin Mustamäkeen, jossa opetusta pystytään antamaan nykyaikaisissa tiloissa ja sopivan kokoisissa opetusryhmissä.

7 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Tosi on
8 kuukautta sitten

Pistetään ne rahat mieluummin siihen uuteen jäähalliin. Kun ei se oppilasmäärä taidakaan siellä Meri-Halikossa nousta.
Suotta rakentaa monumentti sinne. Parakkikoulu toki, jonka voi sitten siirtää pois, kun oppilaat loppuvat.
Mustamäen koulu on hyvä ratkaisu.

pertti
8 kuukautta sitten
Reply to  Tosi on

Jäähalleja ei saa rakentaa yhtään lisää.Pahoja sähkönsyöjiä, nykyisiäkin pitää sulkea.
Täytyy ottaa Vartsalan koulu käyttöön, pikku remontilla. Vai onko taas opettajilla liian vanhan-aikaiset tilat. Oppilaista viis opettajan tilat ratkaisee.

Ihanampi yhteinen Salo luoteisneljänneksessä?
8 kuukautta sitten

Mielenkiinnolla seuraan. Alakouluja on ja sitten niitä ei ole. Perttelissä on kolme ihanasti vieri vieressä ja varmasti hyvä kokonaisvaltainen ratkaisu lasten kannalta. Halikossa olisiko nyt yhteensä ihanasti kuusi? Ei ihan vieri vieressä muttei kuitenkaan ihmisarvoa olla kokonaan unohdettu. Sitten onkin hiljaisempaa. Perniössä tavoitellaan keskittämisen kliimaksia tavoitteena kokonaisluku yksi. Harmillisesti tähän ei nyt vielä päästykään, kun kaikki hyväkuntoisen Saurun koulun oppilaat eivät mahtuneet siihen ainoaan kirkonkylänkouluun. Meri-Halikon koulussa ongelmana on huonokuntoinen rakennus, ja että lähellä Mustamäen koulussa on tilaa. Seuraavaksi pitää tutkia, josko Perniön pohjoisosista voidaan kuljettaa lapsia Mustamäen kouluun ja rakennetaan Meri-Halikkoon uusi koulu?

Tapahtunut ennenkin
8 kuukautta sitten

Turhaan keräävät adresseja. Niin oli Hakastaron kouluunkin alun perin budjetoitu remonttirahaa, mutta vaivihkaa se poistettiin ja Hakastaron koulu siirrettiin keskustaan Anjalankadulle ja vanhat kiinteistöt seisovat nyt tyhjän pantteina. Tämä on ollut Salon linja jo kauan, pikkukouluista on väännetty kättä joka vuosi. Märyläiset ovat hyvässä asemassa, kun saivat uuden koulun. Tuskin muualle kovin pian uutta koulua rakennetaan. Hajalan kehittäminen on edelleen kesken, tontteja odotellaan. Hajalan koulu voi olla seuraava. Varsinkin jos nähdään taas susi pellolla tai hiirenpapania.

Vuosi on 2022
8 kuukautta sitten

Jos joka ikistä koulun lakkautusta pistetään kynsin ja hampain vastaan, loppuu yksinkertaisesti rahat.
Minkään kunnan kassa ei ole pohjaton.

Vaikuttaa että ollaan niin muutosvastaisia joka asiassa nykyään.

Urpo
8 kuukautta sitten
Reply to  Vuosi on 2022

Vaikea ottaa tuohon kantaa, kun kattavaa selvitystä lakkautuksen kustannusvaikutuksesta ei ole tehty.

Lopetetaan Helsinkiin vievän junaradan suunnittelukin, kun pelkkiä kustannuksia siitä aiheutuu.

Marko
8 kuukautta sitten
Reply to  Vuosi on 2022

Jäähalliin kaavaillut rahat riittää mainiosti uuteen kouluun ja jää viellä ylimääräistä. Koulut ovat pakollisia ja elintärkeitä. Kilpaurheilun tukeminen ei ole lakisääteinen velvollisuus. Rahaa on, kun karsitaan ei pakollisista menoista.