Musinessa matkataan elektroakustiseen äänimaailmaan – Kaje-duon musiikissa soi violone, live-elektroniikka ja syntetisaattori

0
Juuso Kontiola (vas.) ja Lasse Kari muodostavat Kaje-duon.

Kaje-duo ja Mikko Hassinen vievät kuulijan tutustumismatkalle elektroakustiseen äänimaailmaan torstaina 27. lokakuuta tapahtumaravintola Musinessa.

Illan aluksi Mikko Hassinen kertoo soivan materiaalin ohella omasta tuotannostaan ja elektroniikan käytöstä osana omaa lyömäsoittajan uraansa. Hassinen on paljon muutakin kuin jazzrumpali: hän on myös akustisen ja elektronisen musiikin säveltäjä, kapellimestari sekä jazzin ja klassisen musiikin tuottaja.

Hassisen jälkeen musisoiva Kaje on barokkisoitin violonesta (Lassi Kari) sekä live-elektroniikasta ja syntetisaattorista (Juuso Kontiola) koostuva duo. Tämä tiettävästi maailman ensimmäinen kyseisiä soittimia yhdistävä duo ottaa selvää live-elektroniikan ja äänisynteesin mahdollisuuksista violonen äänimaailman laajentajana sekä sävelletyssä että improvisoidussa musiikissa.

Karin soittama violone on kuusikielinen luuttuperheestä periytyvä jousisoitin, jossa on luuttusoittimien tapaan myös nauhat. Nykyään paremmin tunnettu kontrabasso on kehittynyt violonen pohjalta.

Musiikki-illan järjestävät yhteistyössä Salo Chamber Ry, SaloJazz Ry ja Salon kulttuuripalvelut.

 

Elektroakustisen musiikin ilta torstaina 27.10. kello 19 Musinessa Helsingintie 2, vapaa pääsy.