Muotokuvia ja kuvallisia tarinoita Taiteilijaseuran Galleriassa

0
Sofia Maleike-Ruoholan muotokuvaprojektiin osallistui taiteilijan lisäksi seitsemän naista. Kuvassa Maleike-Ruohola sekä Onnellinen organisaattori ja hoivaaja -muotokuva. Kuva: SSS/Kirsi-Maarit Venetpalo

Salon Taiteilijaseuran Galleriassa avautuu 18. lokakuuta Sofia Maleike-Ruoholan Naisen tarina – Naismuotokuvia -näyttely.

Näyttelyn teokset koostuvat Maleike-Ruoholan teettämästä muotokuvaprojektista, johon osallistui hänen lisäkseen seitsemän naista. Projekti toteutui kaikkien osallistuneiden osalta samanlaisena: taiteilija ja kohdehenkilö tapasivat sessiossa, jonka sisältöön kuului luonnoksen piirtäminen, 11 kysymyksen haastattelu ja valokuvaus. Valmiissa teoksissa yhdistyvät sekä naisen kasvot näköismuotokuvana että tarina kuvallisten elementtien kertomana.

Näyttelyn kuvasto käsittelee esimerkiksi lapsettomuutta, hylätyksi tulemista ja arjen onnea.

Maleike-Ruohola sanoo haluavansa haastaa projektillaan ja valmiilla töillään pitkään vallassa ollutta miljöömuotokuvauksen traditiota. Samalla hän tuo näkyville naisia ja tarinoita, jotka ansaitsevat tulla nähdyksi.

Sofia Maleike-Ruoholan Naisen tarina – Naismuotokuvia -näyttely Salon Taiteilijaseuran Galleriassa 18.–29. lokakuuta.