Näkkärin Lasten lauantaissa tanssia ja musiikkia

0
Naattiorkesteri koostuu kahdeksasta muusikosta ja musiikkikasvattajasta. Kuva: Heikki Kynsijärvi

Salon kulttuuritila Näkkärissä on luvassa erikoiskattaus kulttuuria kahden esityksen voimin tulevana lauantaina. Lasten lauantai pitää sisällään tanssiesityksen ystävyydestä sekä uutta ja hauskaa lastenmusiikkia.

Paikallinen tanssiduo Duo Remolino on valmistellut lapsille suunnatun esityksen Aito ystävyys ja se saa ensiesityksensä Näkkärissä lauantaina.

Duo Remolinon lapsille suunnatun tanssiesityksen hahmot ovat Supi ja Kettu. Esityksessä käsitellään ystävyyteen liittyviä tärkeitä asioita, kuten myötätuntoa, luottamusta ja toisen huomioimista. Unohtamatta ristiriitojen ratkaisua.

Salolaisen tanssiduon nimi tulee espanjan pyörremyrskyä tarkoittavasta sanasta “remolino” ja siinä tanssivat ammattitanssija sekä tanssinopettaja Sirje Laukkanen-Garza sekä pitkään tanssia harrastanut ja tanssijan opintoja suorittanut Iida Laine.

Näkkärissä nähtävän ensiesityksen jälkeen esitys lähtee pienelle päiväkotikiertueelle Salossa. Esityksen kesto on noin 25 minuuttia ja se sopii kaikille noin 1-vuotiaasta lähtien. Esitys on maksuton.

Paikallisen tanssiduo Duo Remolinon esitys saa ensiesityksensä lauantaina. Esityksessä tanssivat Sirje Laukkanen-Garza ja Iida Laine. Kuva: Ennina Nurminen

Tanssiesityksen jälkeen estradille astuu kahdeksasta muusikosta ja musiikkikasvattajasta koostuva Naattiorkesteri. Voihan Naatti -konsertissa voidaan vaikka lounastaa Loiskiaisen kanssa, ampaista avaruuteen asti tai mennä metsään mietiskelemään.

Yhtyeen esikoisalbumi Voihan Naatti! oli ehdokkaana vuoden 2022 Emma Gaalassa Vuoden lastenmusiikkialbumiksi. Samainen albumi valittiin vuoden 2021 Jellonagaalassa Vuoden lastenlevyksi. Osaatko sinä? -kappale voitti Lasten laulukaupungin Vuoden uusi lastenlaulu -sävellyskilpailun vuonna 2020 ja Kaikenlaisii taravoita sijoittui samassa kilpailussa kolmanneksi.

Konsertin kesto on 45 minuuttia ja se sopii kaikenikäisille. Konsertti on maksullinen ja lippuja voi ostaa Salon kaupungin verkkokaupasta tai Näkkäristä.

Yleisö voi osallistua halutessaan kumpaankin esitykseen tai vain toiseen.

Lasten lauantai Salon kultuuritila Näkkärissä (Ylhäistentie 2) 8.10. Duo Remolinon Aito ystävyys -tanssiesitys kello 12 ja Naattiorkesterin Voihan Naatti -konsertti kello 13.