Omat pojat ja tytöt maailmalla: Kivimäki oli kentän kunkku – Joonas Iisalon joukkueessa pelaa kaksi ex-Vilpasta

0
Vilppaan kevään 2021 kultasankarin Aatu Kivimäen ura Saksassa sujuu mallikkaasti. (Kuva: SSS-arkisto/Kirsi-Maarit Venetpalo)

Ammattilaisuraansa Tshekin liigassa jatkava Sofia Pelander debytoi viime viikolla KP Brnon riveissä.

Avausottelussa Pelander pelasi 13 minuuttia, heitti neljä pistettä, otti kuusi levypalloa ja jakoi kaksi syöttöä, kun Brno voitti Strakonicen 90–58.

Viikon toinen ottelu oli Brnon paikallisottelu, jossa KP Brno kohtasi Zabiny Brnon. KP voitti ottelun niukasti 65–64. 12 minuuttia pelannut Pelander heitti neljä pistettä, otti neljä levypalloa, antoi kaksi korisyöttöä ja riisti kahdesti.

Helmi Tulosen edustama Lucca hävisi Italian pääsarjassa vierasottelun Virtus Bolognalle selvänumeroisesti 63–99. 20 minuuttia pelannut Tulonen heitti seitsemän pistettä ja otti kolme levypalloa. Lucca on voittanut yhden viidestä ottelustaan.

Saksassa Aatu Kivimäki oli kentän kunkku, kun Tigers Tübingen voitti 2. Bundesliigassa Nürnberg Falconsin pistein 85–67.

Kivimäki heitti 17 pistettä, haki viisi levypalloa ja jakoi viisi korisyöttöä. Kivimäen kauden aloitus on ollut muutenkin vahva: keskiarvot 11,5 pistettä ja 4,5 syöttöä ja kolmosprosentti peräti 53.

Suomalaisen Danny Janssonin valmentama Tübingen on voittanut kauden kaikki neljä otteluaan ja on sarjakärjessä.

Kivimäen aikanaan Vilppaaseen houkutellut ja Salossa kolme kautta päävalmentajana toiminut Joonas Iisalo on tällä kaudella ensimmäistä kertaa päävalmentajana sitten Salon vuosien (2016–2019).

Iisalo on Saksan Bundesliigassa pelaavan Academics Heidelbergin päävalmentaja. Viikon loppuna Heidelberg pisti euroliigajoukkue Alba Berliinin tiukoille, mutta joutui taipumaan 70–78. Heidelberg on aloittanut kauden voitolla ja kahdella tappiolla.

Heidelbergissä pelaa muitakin Vilppaasta tuttuja kasvoja. Viime kauden Vilppaan sentteri Bryan Griffin on aloittanut Bundesliigassa 11 minuutin, 6,7 pisteen ja 3,7 levypallon keskiarvoilla. Vilppaassa kaudella 2019–2020 loistanut ja sen jälkeen ikävistä loukkaantumisista kärsinyt Tim Coleman on kaksi liigaottelua 13 minuutin, viiden pisteen ja 2,5 levypallon keskiarvoilla.

Lentopallon puolella Aaro Nikula kävi Benfican kanssa viikolla Sastamalassa kaatamassa Mestarien liigan karsinnassa VaLePan.

Viikonloppuna Benfica tyrmäsi Portugalin liigassa Santo Tirson (25–20, 25–6, 25–16). Nikula hakkuroi kahteen erään kovat tehot 9/+8. Benfica on hävinnyt yhden erän kolmessa liigapelissään.

Belgiassa Niklas Breilinin Gent otti 3–0-kotivoiton Waremmesta 3–0.

Viime kaudella LP Viestissä pelanneen Jessica Kososen kausi Turkin ykkössarjassa Ted Kolejilierin riveissä käynnistyi 3–1-vierasvoitolla Tarsuksesta. Kosonen (17/+11) oli joukkueensa paras pistenainen. Hän on myös ankaralaisjoukkueen ainoa ulkomaalaispelaaja.

Salon Seudun Sanomat seuraa säännöllisesti paikallisten pelaajien otteita eurokentillä.