Pasi Lehti Salosta vihreiden eduskuntavaaliehdokkaaksi

0

Pasi Lehti Salosta on vihreiden kansanedustajaehdokas. Varsinais-Suomen vihreät asetti lauantaina 12 uutta kansanedustajaehdokkaaksi. Ennestään ehdolla oli jo nykyinen kansanedustaja Sofia Virta .

Pitkään kuntapolitiikassa mukana ollut Pasi Lehti on Salon seudun vihreiden puheenjohtaja. Hän on eläkkeellä oleva insinööri.

Lehden ja kaarinalaisen Virran lisäksi ehdolla ovat osastonhoitaja Heidi Aaltonen Raisiosta, opiskelija Rene Ahonen Maskusta, tutkija Theresia Bilola Turusta, työttömyysturva-asiantuntija Janna-Riia Koivu Turusta, yrittäjä Rami Käkönen Maskusta, viestintäpäällikkö Essi Lindberg Turusta, opiskelija Selinä Nera Turusta, ylitarkastaja Saija Porramo Naantalista, FT Jukka-Pekka Puro Turusta, hankekoordinaattori Mirva Salonen Raisiosta ja opiskelija Aliisa Wahlsten Turusta.

Ehdokasasettelu perustuu vihreiden jäsenistön keskuudessa lokakuussa tehtyyn neuvoa-antavaan jäsenkyselyyn, jossa ehdokkaaksi oli ehdolla kaikkiaan 19 ehdokasehdokasta.

– On tärkeää, että jäsenistön ääni saatiin kuuluviin ehdokkaiden valinnassa. Nyt on hyvä aloittaa kampanjointi täydellä höyryllä, piirin varapuheenjohtaja Eeva-Maria Kuparinen kommentoi valintoja tiedotteessa.

Vihreät asettavat Varsinais-Suomessa eduskuntavaaleihin täyden listan. Viimeiset ehdokkaat asetetaan joulukuun alussa piirin syyskokouksessa.

Ehdokkuuttaan miettivä turkulainen europarlamentaarikko Ville Niinistö ei ole kertonut kantaansa.