Rami Niemisestä SSS:n päätoimittaja – ”Lehden pitää elää arjessa ja synnyttää puheenaiheita”

0
Lehden pitää elää arjessa ja synnyttää puheenaiheita, mutta samalla se on oltava hyvää journalismia, sanoo Rami Nieminen.

Salo on äärimmäisen kiinnostava paikka, sanoo Salon Seudun Sanomien päätoimittajaksi valittu Rami Nieminen.

Nieminen on elänyt lapsuutensa ja nuoruutensa Salossa. Vanhemmat asuvat kaupungissa edelleen.

– Lähtöni jälkeen Salo on kokenut monenlaisia murroksia, mutta siellä on paljon myönteistä kehitystä. On kaikki syyt luottaa, että kasvua näkyvissä, mikä vaikutti myös siihen, että halusin Saloon töihin, sanoo Nieminen.

Hän aloittaa Salon Seudun Sanomissa tammikuussa ja jatkaa vastaavana päätoimittajana, kun lehden nykyinen päätoimittaja Ville Pohjonen siirtyy eläkkeelle.

Niemisellä on vahva uutistoimittajan tausta. Tänä vuonna Turun Sanomien kasvatti siirtyi maakuntalehden uutispäällikön paikalta Helsingin Sanomien HS Turku -toimituksen toimitussihteeriksi.

Nieminen toimi 2010-luvulla myös Turun Sanomien toimituksen pääluottamusmiehenä.

Salon Seudun Sanomat on Niemisen mukaan erinomaisessa kunnossa, ja sitä tekevät kovat ammattilaiset. Salon seutu taas on alue, joka tulevan päätoimittajan mielestä ansaitsee vahvan median.

– Salkkaria on jatkossakin tehtävä niin, että salolaiset saavat siitä puheenaiheita. Uutispäällikkönä tein myös verkon kehitystyötä, ja sitä tulemme tekemään Salossa yhdessä Salkkarin toimituksen kanssa.

Nieminen pitää paikallisia ihmisiä ja tarinoita alueellisen tiedotusvälineen sydänlankana.

– Olen ison osan urastani puhunut paikallisuuden puolesta ja tehnyt työtä aikana, jolloin paikallisuus on siirtynyt juhlapuheista globaaliksi megatrendiksi.

Nieminen haluaa kehittää Salon Seudun Sanomien verkkojulkaisua. Kova tavoite on, että lehti on se taho, joka johtaa keskustelua ja jossa kaikilla on mahdollisuus saada äänensä kuuluviin.

– Ihmiset haluavat tietää, mitä naapurustossa tapahtuu. Lehden pitää elää arjessa ja synnyttää puheenaiheita, mutta samalla se on oltava hyvää journalismia. Lehden on myös pidettävä huolta puolueettomuudestaan.

Niemisen nelihenkinen perhe asuu Raisiossa, ainakin toistaiseksi.

– Kotipesän sijaintia pohditaan, kunhan pääsen Salossa työn syrjään kiinni.

Kehonrakennusta harrastanut Nieminen käy nykyisin ikämiesporukalla kerran viikossa koristreeneissä. Juniorina hän pelasi koripalloa ja jalkapalloa SalPassa.

– Odotan, että pääsen Urheilupuistoon kentän laidalle seuraamaan SalPan otteita Ykkösessä.

 

Rami Nieminen

Syntynyt Hämeenlinnassa 1982

Perheessä vaimo, kaksi lasta

Asuu Raisiossa

Ylioppilas Hermannin lukiosta 2001

Valtiotieteen ylioppilas, pro gradu -työ journalismin ja populismin suhteesta tiedotusvälineissä valmistumassa Turun yliopistossa

Toimittaja Turun Sanomissa 2007–2015, Lännen Mediassa 2015–2017, verkkotoimittaja ja uutispäällikkö Turun Sanomissa 2018–2022, toimitussihteeri Helsingin Sanomien HS Turku -toimituksessa 2022