Salo miettii purkutuomiota usealle huonolle rakennukselle – lautakunta halusi vielä laajemman selvityksen

7
Tyhjillään oleva Bändilä kuuluu kaupungin purkulistalle. Rakennus vaatisi isoa remonttia, ja sen purkamista pidetään järkevämpänä vaihtoehtona.

Salo harkitsee purkutuomiota usealle huonossa kunnossa ja tyhjillään olevalle kiinteistölleen.

Kaupunkikehitysjohtaja Mika Mannervesi on esittänyt kaupunkikehityslautakunnalle, että Ketomaankadulla sijaitseva Bändilä, Hakastaron koulu, Asemakadun päiväkodin piharakennus, kaksi Märynummen päiväkodin käytössä ollutta rakennusta ja Ollikkalankatu 38 purettaisiin.

Esimerkiksi Bändilä on jäänyt tyhjäksi lämmitysjärjestelmän heikon kunnon takia. Rakennus on talotekniikaltaan vanhentunut, ja se sijaitsee osin risteys- ja puistoalueella.

Hakastaron koulussa on mikrobivaurioita ja katossa useita vuotoja. Talo vaatisi suurta remonttia.

Asemakadun päiväkodin piharakennus on ollut mikrobivaurioiden takia tyhjillään jo vuosia.

Märynummen päiväkodin vanhat rakennukset Välskärintiellä ja Ampujantiellä jäivät tyhjiksi, kun päiväkoti muutti uuden koulun tiloihin.

Kummastakin kertyy koko ajan lämmityskuluja. Välskärintien rakennus saa lämpönsä öljyllä lämpiävältä paloasemalta, ja Ampujantiellä on sähkölämmitys.

Lautakunta päätti palauttaa purkuasian uudelleen valmisteltavaksi Simo Vesan (sd.) ja Tauno Kanervan (kesk.) esityksestä.

Kanerva toivoi aiheesta laajempaa selvitystä, koska hänen käsityksensä mukaan kaupungilla on paljon kiinteistöjä, jotka eivät kelpaa käyttöön sisäilmaongelmien tai muiden syiden takia.

Kartoituksessa pitäisi käydä läpi kaupungin tyhjät kiinteistöt ja miettiä, mille löytyisi käyttöä, mitkä kannattaisi myydä ja mitkä tulisi purkaa. Ajatuksena on, ettei kaupungille jää turhia lämmitys- ja muita kuluja.

Selvityksessä pitäisi ottaa huomioon myös uuden hyvinvointialueen toiminnan käynnistyminen vuodenvaihteen jälkeen.

Lautakunta hyväksyi palautusesityksen yksimielisesti.

7 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Vihdoinkin
1 kuukausi sitten

Tuumasta toimeen. Elävä ja elinvoimainen katukuva edellyttää aktiivisessa käytössä olevaa hyväkuntoista rakennuskantaa, jossa ihmiset asuvat ja tekevät töitä.

Marko
1 kuukausi sitten

Bändilästä viis, yksityiset omistukset, jotka ovat purkukunnossa, pilaavat kaupunkikuvan. Sijaitsevat pääkadun varrella ja ovat kyllä muodostuneet vitsiksi.

Konsuli
1 kuukausi sitten
Reply to  Marko

Ei tässä ole tarkoituskaan parantaa kaupunkikuvaa, vaan työllistää ne 2000 työtöntä konsulttia Salossa.

Tosi on
1 kuukausi sitten
Reply to  Marko

Kyllä näitä tosiaan on Turun- ja Helsingintien varrella. Eikö ole joku julkisivuLautakunta tai muu, joka voisi uhkasakon nojalla velvoittaa.

Takavuosina muistan, että Seutusanomat kirjoitti Forssassa kauppiaskadulla purettavaksi tai korjattavakai määrätystä töllistä. Nyttemmin sitä ei siinä ole enää.

Tarmo
1 kuukausi sitten

Hermannin koulua ei sitten aikanaan purettu sisäilmaongelmien vuoksi, vaan lykättiin rahaa ties kuinka paljon sen kunnostamiseen. Toivottavasti pysyy kunnossa.

Nyt sitten mietitään muutamien maksimissaan muutaman sadan neliön kokoisten kiinteistöjen purkamista lähitulevaisuudessa.

Tavis torilta
1 kuukausi sitten
Reply to  Tarmo

Salossa päätöksistä puhutaan, mietitään, selvitellään ja kuunnellaan virkamiehiä. Jotenkin tuttua Arkadianmäeltä valtakunnan asioiden hoidossa. Ei kun tekemään.

Jalankulkija
1 kuukausi sitten
Reply to  Tarmo

Helsingintien varrella olevan talon omistaja on laittanut joskus aitaan ”mainosten kiinnittäminen kielletty”- kyltin. Mitä väliä vaikka siinä on mainoksia, kun itse rakennus on rujo. Pilaa maiseman. Katto painunut, sisällä roinaa jos jonkinlaista. Samoin sisäpiha epäsiisti. Rakennuksen edessä oleva jalkakäytävä huonosti hoidettu. Talvella todella huonosti aurattu ja hiekoitettu. Tällaistako kuvaa haluamme näyttää ulkopaikkakuntalaisille?