Salon kaupungin Sointu-tiimi sai sosiaalialan Hyvinvoiva työpaikka -palkinnon

1
Salon kaupungin Sointu-tiimiläisiä: alarivissä Marika Rytö (vas.), Jenni Karjalainen, Tiina Laaksonen, Sara Matikainen, Hanna Niinistö ja Anne Lahti, ylärivissä (vas.) Riitta Tuominen, Heidi Lastunen, Seija Mäyrä ja Mirva Isoaho. Kuva: Katri Lehtola

Salon kaupungin Sointu-tiimi on saanut sosiaalialan Hyvinvoiva työpaikka -palkinnon, jonka myöntää Sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö Talentia.

– Sointu-tiimi tekee pitkäjänteistä työtä psyykkisen kuormituksen hallitsemiseksi. Tiimissä ketään ei jätetä työkuorman kanssa yksin. Lisäksi niin esihenkilö kuin kollegat antavat säännöllisesti palautetta toisilleen, kertoo Talentian erityisasiantuntija Heidi Pekkarinen tiedotteessa.

Sointu-tiimi on 14 sosiaalityön ammattilaisen työyhteisö, jonka tehtäviä ovat muun muassa virka-aikainen sosiaalipäivystys, sosiaalipalvelujen palveluohjaus ja palvelutarpeen arviointi. Ydintehtävänä on löytää tuen tarpeessa oleville oikeat palvelut oikea-aikaisesti.

– Työntekijät kiittävät esihenkilön valmentavaa johtamistapaa. Se näkyy muun muassa siinä, että hän seuraa työntekijöiden työtilannetta ja reagoi tarvittaessa esimerkiksi muuttamalla työnjakoa. Lisäksi esihenkilöllä on aikaa työntekijöille ja kohtaamisiin on työpaikalla rakenteet, Pekkarinen sanoo.

Talentian järjestämään kilpailuun tuli 45 ehdotusta hyvinvoivista työyhteisöistä. Kilpailuun osallistui yhtä paljon julkisen ja yksityisen sektorin työpaikkoja.

Hyvinvoiva työpaikka -kilpailun palkinto on 1000 euroa, jonka työyhteisö voi käyttää työhyvinvointia tukevaan toimintaan. Palkinto jaettiin 4. lokakuuta Sosiaalialan asiantuntijapäivillä Oulussa.

Salon Sointu-tiimin ilmoitti kilpailuun sosiaalityöntekijä Anne Lahti. Hän kiittää työyhteisön avointa ja luottamuksellista ilmapiiriä, jossa jokainen voi olla oma itsensä.

– Yksi merkittävä tekijä on se, että esihenkilö on aina tavattavissa työpaikalla ja hänen kanssaan voi puhua pienistäkin mieltä askarruttavista asioista, Lahti sanoo.

Työntekijät pitävät tiimiä sopivan kokoisena. Jos työntekijöitä olisi enemmän, esihenkilö ei välttämättä voisi olla niin hyvin kaikkien tavoitettavissa kuin nyt.

– Työntekijöillä on yhtä iso merkitys hyvinvoinnille kuin esihenkilöllä. Meillä on tiimissämme lupa pyytää apua tai olla sellainen, ettei tiedä jotakin asiaa. Koen tämän tosi tärkeäksi, Lahti jatkaa.

Tiimin jäsenet tuntevat työskentelevänsä yhteisen tavoitteen eteen, asiakkaan parhaaksi. Jos esimerkiksi joku työntekijöistä sairastuu, ottavat muut työntekijät kopin hänen töistään.

Sana Sointu-tiimin tavasta tehdä työtä ja hyvästä ilmapiiristä on levinnyt sosiaaliohjaajien ja sosiaalityöntekijöiden keskuudessa. Kaikki auki olleet virat on saatu täytettyä.

Tiimin esihenkilö, johtava sosiaalityöntekijä Rebecca Sjöholm korostaa, että riittävät resurssit vaikuttavat paljon tilanteeseen. Kun vakanssit ovat täynnä, on myös työmäärä kohtuullinen ja lain määräämissä käsittelyajoissa pysytään.

– Työilmapiiri on jatkuvasti muutoksessa, jos työntekijät vaihtuvat koko ajan. Meilläkin on ollut sosiaalialalle tyypillistä työntekijöiden vaihtuvuutta, nykyään kuitenkin aiempaa vähemmän. Halu oppia tuntemaan uudet jäsenet ja hyvä perehdytys tuovat tiimiin pysyvyyden ilmapiiriä, Sjöholm sanoo.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Eeva
4 kuukautta sitten

Onnea koko porukalle. 👍