Salon Teatteri käynnistää lapsille suunnatun kiertuetoiminnan – Herra Hakkaraisen voi tilata esimerkiksi kouluihin ja päiväkoteihin

0
Mauri Kunnaksen luoma Herra Hakkarainen (vas.) on kenties Suomen tunnetuin unissakävelijä. Salon Teatteri lähtee keväällä Herra Hakkaraisen tähdittämälle kiertueelle, ja esityksiä on myös teatterin omalla lavalla.

Salon Teatteri tekee ensi vuonna uuden aluevaltauksen, kun se aloittaa kiertävän lastenteatteritoiminnan.

Kiertuenäytelmänä nähdään Mauri Kunnaksen samannimiseen kirjaan perustuva Herra Hakkarainen harrastaa, jonka on dramatisoinut näyttämölle Sami Rannila.

– Olemme innoissamme tästä uudesta toiminnan muodosta ja sen myötä avautuvasta yhteistyöstä, Salon Teatterin toiminnanjohtaja Mia Kuisma iloitsee tiedotteessa.

– Toiminnan tavoitteena on lisätä teatteritaiteen saavutettavuutta. Kaikilla lapsiperheillä ei ole mahdollisuutta tulla teatteriin, mutta kun esitys viedään esimerkiksi päiväkotiin tai kouluun, on koko ryhmällä yhtäläiset mahdollisuudet päästä kokemaan teatterielämys, hän lisää.

Herra Hakkarainen harrastaa -esitys on tilattavissa vierailulle ensi vuoden helmi-toukokuuksi. Teatteri suosittelee noin 50-minuuttista esitystä yli 3-vuotiaille.

Herra Hakkarainen on monen lapsen suosikki. Arkistokuva: SSS/Kirsi-Maarit Venetpalo

Näytelmä kertoo unissakävelevästä Herra Hakkaraisesta, jota harmittaa, kun muulla Tassulan väellä on paljon hienompia harrastuksia kuin hänellä itsellään. Tämä tosin koskee vain päiväsaikaa, sillä öisin hän voi harrastaa mitä vain. Herra Hakkarainen vain ei itse muista toimistaan mitään, koska hän nukkuu.

Lopulta sarvipäiselle unissakävelijällekin löytyy juuri sopiva harrastus, josta hän voi olla ylpeä.

Herra Hakkaraisen nimiroolissa nähdään Salon Teatterin luottonäyttelijä Jerry Sarlin. Masa Marsuna ja monena muuna tassulalaisena esiintyy Mikko Saari, joka on Sarlinin tavoin aloittanut teatteriharrastuksensa lapsena Salon Teatterissa.

– Olen erittäin innoissani tästä uudesta, erilaisesta ja hyvänmielisestä projektista, Saari kommentoi tiedotteessa.

Näytelmän ohjaa teatterialan moniosaaja Jaakko Loukkola eli lapsiperheille tuttu Reppu Heppu.

Tassulan kuuluisin unissakävelijä ystävineen tullaan näkemään myös Salon Teatterin lavalla. Esityspäivät julkaistaan tiedotteen mukaan lähiaikoina.

Vierailuesityksiä voi varata Salon Teatterin lipunmyynnin kautta ajanjaksolle 11.2.–7.5.