Salon Teatteri tarjoaa kulttuurielämyksiä kympillä – Kymppi-illoissa ohjelmaa lastenmusiikista burleskitaiteeseen

0
Kymppi-iltojen tapahtumakattaus on varsin monipuolinen. Salon Teatterilla on tarjolla muun muassa burleskitaidetta. Kuva: SSS-arkisto/Marko Mattila

Salon Teatteri tarjoaa marras-joulukuun aikana kulttuurielämyksiä kympillä, kerrotaan teatterin tiedotteessa.

Vapaaehtoisvoimin toteutettujen Kymppi-iltojen kulttuurikattaus on monipuolinen, sillä ohjelmaa on lastenmusiikista burleskitaiteeseen ja runoudesta kierrätysaarteisiin.

Salon Teatteri joutui taloudellisista syistä supistamaan toimintaansa ja luopumaan pikkujoulukauteen suunnitellusta improvisoidusta näytelmästä. Salon Teatterin hallitus päätti kuitenkin järjestää tilalle Kymppi-iltojen sarjan.

Sisäänpääsy maksaa tapahtumasarjan nimen mukaisesti kymmenen euroa. Tapahtumien tuotto käytetään teatterin toiminnan tukemiseen.

Kymppi-illat aloittaa lauantaina 5.11. improvisaatioryhmä Katastrofiklubi, jonka esitys toimii ilman käsikirjoitusta ja ennalta sovittua juonta. Illan aikana nähdään erilaisia lyhyitä improvisaationumeroita. Katastrofiklubi saapuu teatterille toistamiseen joulukuussa.

Perjantaina 11.11. luvassa on runoja ja runoista tehtyjä lauluja, kun Salon Teatterin lavalle nousevat Janne Kuusinen, Jyrki Nurmi, Kauko Kuparinen, Otso Lapila, Memma Koivaara ja Heli Santavirta. Tapahtuma on osa Salon kaupungin Runoviikon ohjelmaa.

Lauantai 19.11. on omistettu lapsille ja lapsiperheille. Tenavalauantaissa päästään muun muassa laulamaan, leikkimään ja loruilemaan Mallan matkassa, sukeltamaan Maisan satumaailmaan sekä hassuttelemaan klovnien kanssa.

Joulukuu käynnistyy perjantaina 2.12. Burleski-iltamilla, kun paikalliset ja muualta tulleet burleskitaiteilijat esittävät uusia ja jo klassikoiksi muodostuneita ohjelmanumeroitaan.

Viikonloppuna 10.–11.12. teatterissa järjestetään kaksipäiväinen kirppistapahtuma, jonne yleisö on tervetullut myymään ja tekemään löytöjä. Myyntipaikat ovat varattavissa tuttuun 10 euron hintaan.

Lauantaina 17.12. Salon Teatterissa tunnelmoidaan parhaimpien joululaulujen parissa. Luvassa on sekä yhteislaulua että sooloesityksiä. Tapahtumassa esiintyy muun muassa salolainen duo Flika Framil.

Uusi vuosi vaihtuu teatterilla lauantaina 31.12. viihteen parissa. Illan aikana nähdään muun muassa tulishow.

Teatterissa esitetään parhaillaan Kurjat -näytelmää. Puheteatteriversio Les Misérables -klassikkoteoksesta on ohjelmassa 26.11. asti.

Tammikuussa ensi-iltansa saa kahden hengen näytelmä Rakkauskirjeitä.

Salon Teatterin Kymppi-illat

Kulttuuria kymmenellä eurolla

La 5.11. klo 19 Katastrofiklubi
Pe 11.11. klo 19 Runoilta
La 19.11. klo 12 Tenavalauantai
Pe 2.12. klo 19 Burleski-iltamat
Pe–la 10.–11.12. klo 10–16 Kahen päivän kirppis
Pe 16.12. klo 19 Katastrofiklubi
La 17.12. klo 18 Parhaimmat joululaulut
La 31.12. klo 19 Vuosi vaihtuu viihteen parissa