Salon Veden toimitusjohtaja valittiin Vaasan Veden johtoon

6
Pekka Rouhiainen aloitti Salon Veden toimitusjohtajana kesäkuussa 2021. Kuva: SSS arkisto/Jan Sundman

Liikelaitos Salon Veden toimitusjohtaja Pekka Rouhiainen on siirtymässä Vaasaan.

Vaasan teknisten liikelaitosten johtokunta on valinnut hänet Vaasan Veden liikelaitoksen johtajaksi.

Diplomi-insinööri Pekka Rouhiainen aloitti työt Salossa kesäkuun alussa 2021. Hän työskenteli aiemmin Loimaan teknisenä johtajana.

– Vaasan Vesi on laitoksena kaksi kertaa Saloa suurempi, ja henkilökuntaa on kolme kertaa enemmän. Vaasa on myös oman maakuntansa keskus. Se on taustalla. Mitään ongelmia Salossa ei ole. Kyse on vain siitä, että menen ammatillisesti urallani eteenpäin, Rouhiainen kommentoi.

Vaasan Vesi haki uutta johtajaa ensimmäistä kertaa elokuussa. Hakijoita oli tuolloin yhdeksän, joista kaksi täytti viran kelpoisuusehdot. Hakua päätettiin jatkaa.

Rouhiainen jätti hakemuksensa toisella kierroksella. Haastatteluryhmä piti häntä yksimielisesti vahvimpana hakijana, eikä nähnyt tarvetta erilliselle henkilöarvioinnille.

Vaasan valintapäätöksessä on parhaillaan valitusaika menossa, eikä Rouhiainen ole sanonut itseään vielä irti.

Salon Veden johtokunnan puheenjohtaja Jerina Wallius (ps.) sanoo, että liikelaitoksella on valmius käynnistää uuden toimitusjohtajan rekrytointi nopeasti, jos Rouhiainen päättää lähteä.

6 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Tavis torilta
1 vuosi sitten

Eipä hän kovin kauaa Salossa viihtynyt, on syy sitten mikä tai missä tahansa.

Pitkä
1 vuosi sitten
Reply to  Tavis torilta

Salossa on ollut huomattavan paljon pätkätyöläisiä.

Tammisiltalainen
1 vuosi sitten
Reply to  Pitkä

Ikävää Salon kannalta, kun Salolla ei joistain syistä ole pitovoimaa. Lauri Inna yrittää nyt Porin kaupunginjohtajaksi. En tarkoita että Rouhiainen olisi vastaava, mutta eivät johtajat kauaa Salossa tunnu viihtyvän. Joistain syistä. Onko päättäjillä peiliä mihin katsoa?

Make
1 vuosi sitten

Mitä tästäkin nyt jotakin suurempaa asiaa tekee. Kaveri itsekin sanoo, ettei mitään ongelmia ole Salossa ollut, vaan uralla mennään eteenpäin.

Ehkei tällainen uralla etenemisen ajatusmalli sovi ns. vanhan kansan päähän, jossa notkutaan 30 vuotta samassa paikassa töissä eikä kehitytä mihinkään suuntaan. Siitä kärsii työntekijä ja työnantaja.

Mummo lumessa
1 vuosi sitten
Reply to  Make

Joo, minunkin mielestä firman kannattaisi vaihtaa koko henkilökunta vuoden välein, eikä pitää porukkaa siellä notkumassa.

Hyppyheikki
1 vuosi sitten

Lauri ei viihtynyt Keskollakaan. Keskollakaan ei ollut pitovoimaa?